SEKTÖREL › Nissan, Gran Turismo ile beyazperdede!

Nissan, Gran Turismo ile beyazperdede!

30 Ağustos 2023 / 12:14 Gran Turismo filmi, bilgisayar oyuncularını profesyonel yarışçılara dönüştüren Nissan'ın "GT Academy" programına bir övgü niteliğinde

Nissan, Gran Turismo ile beyazperdede!

Nissan, zengin yarış mirasından doğan öncü başarılarından biri olan GT Academy programını merkeze alarak, Sony Pictures Entertainment tarafından hayata geçirilen Gran Turismo filmi ile bu yaz seyircilere, otomobil yarışı sevenlere ve oyun tutkunlarına eşsiz bir sinematik gösteri sunuyor.

Türkiye’de 25 Ağustos 2023 tarihinden itibaren sadece sinemalarda yayınlanmaya başlayan Gran Turismo filmi, izleyicileri heyecanlı bir yolculuğa çıkararak Nissan GT Academy'nin tanıttığı sanal ve gerçek dünya yarışlarının heyecan verici karışımını sergiliyor ve yarış dünyasında önemli bir iz bırakıyor.

İşçi sınıfından bir bilgisayar oyuncusu, başarısız bir eski yarış otomobili sürücüsü ile idealist bir motorsporları yöneticisinden oluşan ve dünyanın en elit sporunda yarışabilmek için her şeyi riske atan bir ekibin ilham verici gerçek hikayesine dayanan filmde, David Harbour, Orlando Bloom, Archie Madekwe, Takehiro Hira ve Darren Barnet gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

2008 yılında Nissan, en iyi Gran Turismo oyuncularını profesyonel motorsporları yarış sürücülerine dönüştüren cesur girişimiyle dikkat çekmişti. Gran Turismo ile yapılan bu vizyoner ortaklık, sürücü olmak için gereken özelliklere meydan okudu ve dünya çapında yeteneklere gerçek otomobil yarışlarının kapılarını açtı.

Öncü ve meydan okuyan bir marka olarak, Nissan'ın 2008'de başlattığı GT Academy, motorsporlarını daha önce hiç olmadığı kadar erişilebilir hale getirmesiyle tanınıyor. Nissan, 2008'den 2016'ya kadar süren GT Academy programı aracılığıyla, genç oyuncuların tutku ve azimle sanal becerilerini gerçek motor sporları kariyerlerine dönüştürebileceklerini yarış dünyasına kanıtlama cesaretini gösterdi. Bugüne kadar 22 profesyonel yarışçının ortaya çıkmasına fırsat veren GT Academy, Nissan’ın 85 yılı aşkın motor sporları mirasının önemli bir göstergesi. 

Nissan bugün, Formula-E %100 elektrikli motor sporları ile genç sürücülerin yarış kariyerlerini elektriklendirmeye devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR