SEKTÖREL › Nissan, hedefine ulaştı

Nissan, hedefine ulaştı

08 Ekim 2011 / 14:28 Eylül ayında 1810 adet satış gerçekleştiren Nissan, yüzde 3'lük pazar payı elde etti

Nissan, hedefine ulaştı
Yüzde 3'lük pazar payı hedefine ulaşan Nissan, Eylül ayı sonuçlarının yanı sıra 3 ana modelinin satış rakamlarını da açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; 3 yıldır üst üste SUV segmentinde lideri olan Qashqai modelinde yılın ilk 9 ayında 2.935 adet satış gerçekleşti ve Qashqai yüzde 7,3 oranında pazar payına sahip oldu. Öte yandan Eylül ayındaysa 773 Qashqai satışı gerçekleşti ve bu da ay bazında yüzde 16,4'lük pazar payı anlamına geliyor.

Nissan Juke'u ise yılın ilk 9 ayında 6.899 kişi satın aldı. Bu satış rakamları ile 9 aylık Pazar payını yüzde 17,1’e çıkaran Juke, Eylül ayında ise 514 adetlik satışla yüzde 10,9’luk pazar payına sahip oldu.

Markanın küçük sınıf modeli Micra ise Ocak – Eylül 2011 döneminde 2.018 adetlik satış ile yüzde 2,3 pazar payının sahibi olurken, Eylül ayında ise 354 adetlik satışla yüzde 4,5’lik pazar payı elde etti.

Nissan Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu Eylül ayı satış rakamlarına ilişkin olarak şu şekilde konuştu; “Son yıllarda pazar payımızı her yıl yüzde 100’e yakın artırmaya başladık. Eylül ayında ise yüzde 3 pazar payına ulaşmayı başardık. Var olduğumuz segmentte bu başarıya ulaşan, satış grafiğini bu denli yükselten başka bir marka olmaması, rekabetçi yapımızın gücünü de gösteriyor. Türkiye otomotiv pazarının toplamında sadece belirli segmentlere hitap ettiğimizi göz önüne alırsak ulaştığımız pazar payının önemli bir başarı olduğunu gururla söyleyebiliriz.”

ÇOK OKUNANLAR