YENİ MODELLER › Nissan Juke-R Concept

Nissan Juke-R Concept

19 Kasım 2011 / 02:41 Nissan'ın crossover modeli Juke, GT-R motoruyla tam bir performans canavarına dönüştü

Nissan Juke-R Concept
İşte dünyanın en hızlı crossover'ı! Nissan, farklı tasarımıyla beğeni toplayan sevimli modeli Juke'a adeta hormon enjekte etmiş. Şu an bir konsept olan Juke-R, kaslı gövdesi, aerodinamik spoyleri, karbonfiber eklentileri, 20 inçlik RAYS jantları ve mat siyah rengiyle çok agresif bir görünüm sunuyor. Arka koltukları sökülen, kabinine roll cage monte edilen ve yarış koltuklarıyla donatılan otomobil, Nissan GT-R'dan tanıdık gelen detaylara da ev sahipliği yapıyor. Direksiyon simidi, ön konsoldaki sürüş modu ve süspansiyon ayar kumandaları, gösterge tablosu ve orta konsoldaki 7 inçlik ekran GT-R'ın kabinini adeta Juke'a taşımış.

Juke-R, motorunu, şanzımanını ve süspansiyon sistemini de GT-R'dan alıyor. Küçük motor kaputunun altında 3.8 litrelik çift turbolu bir V6 motor barındıran Juke-R'ın ön tamponunda, motorun yeterince soğutulabilmesi için iri hava girişlerine de yer verilmiş. Motorsa olabildiğince geride yer alıyor.

Sağdan ve soldan direksiyonlu olmak üzere iki farklı Juke-R yaratan Nissan, bu otomobille yol kullanımı legal olan çok özel bir konsepte imza atmış. İspanya'da yakından görme fırsatı yakaladığımız Juke-R'ın performans verileri hakkındaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor.
 

ÇOK OKUNANLAR