KONSEPT › Nissan Pivo 3 Concept

Nissan Pivo 3 Concept

13 Kasım 2011 / 23:01 Nissan küçük şehir otomobili konseptini geliştirmeye devam ediyor. 'Pivo 3' etkileyici özelliklere sahip

Nissan Pivo 3 Concept
Audi Urban, Volkswagen NILS gibi şehirli konseptlerin ardından, yeni duyurulan Nissan Pivo 3 konseptiyle birlikte gelecekte bu tür otomobillere daha çok rastlayacağız gibi görünüyor. 1+2 kişilik oturma düzeni sunan bu ilginç otomobilde sürücü tam ortada konumlandırılırken, yolcu koltuklarıysa sürücünün iki yanında yer alıyor.

Tekerleklerinde yer alan elektrikli motorlarla hareket eden Pivo 3, yaklaşık 3 metrelik bir uzunluğa sahip. Arka tekerlekleri de sağa ve sola dönebilen konsept, bu sayede 4 metrelik müthiş bir dönüş çapı sunuyor.

Pivo 3, geçmişte tanıtılan Pivo 1 ve Pivo 2 konseptlerinin evrim geçirmiş hali olarak lanse ediliyor. Aracın iç mekanında deri döşemelere ve metalik aksesuarlara yer verilirken,fütüristik kokpitin yapısı günümüz otomobillerine hiç benzemiyor. Otomobil, otomatik park sistemi sayesinde valeye ihtiyaç duymayarak park yerlerini tarayıp, kendi kendini park edebiliyor. Bunun yanında otomobil, kendisini akıllı telefonundan arayan sürücünün ayağına kadar gidiyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR