
Nissan Robot-taksi yola çıkıyor...
11 Aralık 2017 / 02:40 Easy Ride, yapay zekaya, internete, otonom sürüşe ve NISSAN Intelligent Mobility özelliklerine sahip

Nissan Motor Co. Ltd. ve DeNA Co., Ltd. birlikte geliştirdikleri yeni robot-taksi mobilite çözümüne yönelik Easy Ride markasını tanıttı. Otonom sürüş teknolojisinden faydalanan yeni bir mobilite hizmeti geliştirmek için iş birliği yapan şirketler, DeNa’nın internet ve yapay zekâ alanındaki deneyimlerini ve NISSAN’ın Inteligent Mobility vizyonu kapsamında yer alan otonom sürüş, elektrikli araç ve bağlanabilirlik gibi kavramlarını birleştirecek.
Bu iş birliği kapsamında, "daha fazla hareket özgürlüğü" konseptiyle hareket eden Easy Ride, robot-taksi ile istediği yere dilediği zaman özgürce seyahat etmek isteyen herkese hitap ediyor. Sistem, kullanıcılara hedef belirlemekten, araç teminine ve ödemeye kadar tüm süreçleri tek bir noktada toplayan bir mobil uygulama da sunuyor.
Sistem ayrıca kullanıcılara ilgi alanlarına uygun yerel hedefler veya gezi rotaları önerebiliyor. NISSAN ve DeNA birden fazla dil seçeneği sunmayı ve müşteri güvenliğini sağlamak için uzaktan izleme sistemi kullanmayı da planlıyor.
Easy Ride, mevcut ulaşım çözümlerini destekleyen yeni bir altyapı seçeneği olarak hizmete sunulacak. Bu yıl otonom bir araç kullanarak teknik saha testi başlatan NISSAN ve DeNA, Mart ayında gerçekleştirilecek saha testi katılımcılarını 15 Ocak'a kadar Easy Ride web sitesi üzerinden işe alacak. Testler 5 Mart 2018 ile 18 Mart 2018 tarihleri arasında Japonya'nın Yokohama kentinin Minatomirai bölgesinde gerçekleşecek.
-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Mercedes-Benz kendi şarj ağını kuruyor
Mercedes-Benz Otomotiv, En Yakıt iş birliğiyle yüksek hızlı şarj ağı kuracağını açıkladı
-
Honda logosu yenileniyor
Honda'nın elektrifikasyon vizyonuna yenilenen ‘H’ Logosu eşlik edecek. Yeni logo 2027 yılında kullanılmaya başlanacak
-
Nissan LEAF'e kadınlardan ödül geldi
Nissan LEAF, "WWCOTY" jürisi tarafından "Dünyanın En İyi Kompakt Otomobili" ödülüne layık görüldü
-
Aston Martin, Honda motoru kullanacak
Honda, 2026 F1 Dünya Şampiyonası için Aston Martin Aramco F1 takımının motor ortağı oldu
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS