YENİ MODELLER › Nissan tamamen yeni Micra’yı ortaya çıkardı

Nissan tamamen yeni Micra’yı ortaya çıkardı

29 Eylül 2016 / 17:00 Japon üretici, beşinci jenerasyon Micra’nın üzerindeki örtüyü kaldırdı

Nissan tamamen yeni Micra’yı ortaya çıkardı

Nissan, B-segment temsilcisi Micra’yı tamamen yeniledi. Yeni modeli ile birlikte kendi devriminin startını verdiğini açıklayan Japon üreticinin yeni otomobili dikkat çeken tasarımı ile fark yaratmayı amaçlıyor. Yerine geçtiği modele kıyasla daha alçakta konumlandırılmış daha uzun ve daha geniş bir gövdeye sahip olan otomobil, ayrıca ileri teknoloji ürünü iç mekana, daha küçük hacimli turbo motorlara ve daha çevik bir şasiye kavuşmuş.

30 yıl önce ortaya çıkışından bu yana pek çok kez şekil değiştiren yeni jenerasyon Nissan Micra’nın temeli, üreticinin 2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı Sway konseptine dayanıyor. Nissan’ın yeni tasarım dilini tamamıyla dışa vuran yeni Micra, markanın kendine has “V-motion” ızgarasını, bumerang şeklindeki stoplarını, havada asılı duruyor gibi görünen tavanı ve C-sütununa gizlenmiş arka kapı kollarını bünyesinde barındırıyor.

Oldukça şık bir dış tasarıma sahip olan yeni otomobilin şıklığı iç mekanda da devam ediyor. Otomobilin sahip olduğu yeni, çok fonksiyonlu kesik direksiyon simidi ilk bakışta dikkatleri üzerine toplarken, ön konsolun ortasına yerleştirilen 7 inçlik dokunmatik renkli ekran infotainment sistemine ulaşım sağlıyor. Nissan’ın Akıllı Sürüş sistemini de bünyesinde barındıran otomobil pek çok güvenlik teknolojisi ile birlikte sunuluyor.

İlk etapta Renault-Nissan birlikteliğinin ürünü 1.5-litre hacimli 90 bg’lik turbo dizel ve yine 90 bg gücündeki 0.9-litre hacimli TCe turbo benzinli motor seçenekleri ile birlikte sunulacak olan yeni jenerasyon Micra’nın ilerleyen dönemlerde 75 bg gücündeki 1-litre hacimli atmosferik benzinli motor seçeneğine de sahip olacağı Nissan yetkilileri tarafından duyuruluyor.

Renault’nun Fransa’nın Flins kentinde yer alan fabrikasında üretilecek olan yeni jenerasyon Micra’nın satışlarına Avrupa’da 2017’nin Mart ayından itibaren başlanacağı açıklanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR