KONSEPT › Nissan'dan sanal Gran Turismo konsepti!

Nissan'dan sanal Gran Turismo konsepti!

30 Haziran 2014 / 12:45 Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo'nun tam ölçekli modeli Goodwood’da tanıtıldı

Nissan'dan sanal Gran Turismo konsepti!

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo’nun tam ölçekli bir modelini Goodwood Hız Festivali’nde resmen tanıttı. Gran Turismo 6 için özel olarak tasarlanan konsept otomobil, “Nissan’ın gelecekte üreteceği bir yüksek performanslı otomobilin nasıl görüneceğini” gösteriyor.

GT-R’dan ilham alan konsept, oldukça aerodinamik gövdesiyle birlikte fütüristik bir tasarıma sahip. Ön kısmında Nissan’ın karakteristik “V-motion” ızgarasına ince uzun LED farlar ve ön splitter eşlik ederken, havalandırmaya sahip kaput, otomobilin yanında bulunan egzozlar ve çift bombeli tavan diğer dikkat çekici unsurlar olarak göze çarpıyor. Konsept otomobil aynı zamanda agresif bir arka difüzöre ve kendini belli eden bir arka kanada sahip.

Nissan’ın Avrupa Tasarım Direktörü Taisuke Nakamura ise Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo’yu, “İnsanlar bir yarış otomobilini sanal ortamda görmek için oldukça heyecanlılar. Bu, en çekici tasarımı elde edebilmek için hiçbir alanda sınırlandırması olmayan yeni bir tasarım yarışı, sanal bir otomobil fuarı gibi.” şeklinde yorumluyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR