SEKTÖREL › Nissan'ın enerji teknolojilerine ödül...

Nissan'ın enerji teknolojilerine ödül...

02 Temmuz 2018 / 01:11 Nissan, yenilikçi enerji teknolojileriyle İklim Çözümlerinde Mükemmellik Ödülü’nü kazandı

Nissan'ın enerji teknolojilerine ödül...

Elektrikli araç teknolojileri ve enerji hizmetleri sistemlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Nissan, elektrikli aracın ürettiği enerjiyi şebekeye aktarma imkanı tanıyan Vehicle-to-Grid ve elektrikli araçlardan çıkan bataryaları yeniden kullanarak oluşturduğu enerji depolama sistemleriyle İklim Çözümlerinde Mükemmellik Ödülü’nü kazandı.

Nissan'ın ödül almasını sağlayan teknolojilerden Vehicle-to-Grid sistemi elektrikli otomobillerde üretilen fazla enerji ile elektrik şebekesini besleme imkânı sağlıyor. Bu teknoloji, şebekeyi daha istikrarlı ve sürdürülebilir hale getirirken, aynı zamanda tüketicilerin enerji kaynaklarını yönetmelerine yardımcı da oluyor.

Nissan’ın elektrikli araçlar ve enerji hizmetleri teknolojileri geliştirme çalışmaları, markanın otomobillerin sürüş ve enerji tüketiminin dönüşüm süreci ile topluma entegrasyonu konusundaki vizyonu olan Nissan Intelligent Mobility’nin bir parçasını oluşturuyor. Öte yandan Nissan LEAF ve e-NV200 modellerinden çıkan bataryalar enerji depolama sistemlerinde yeniden kullanılabiliyor. Bataryalar evlerde ve diğer binalarda değerlendirilmek üzere enerji depolama ünitelerine dönüştürülüyor.

Geçtiğimiz günlerde “Sürdürülebilirlik 2022” planıyla çevresel, sosyal ve yönetimsel faaliyetlerini güçlendirmek için yeni bir strateji açıklayan Nissan; yakın geçmişte de güneş panelleri, batarya depolama ve ev enerjisi yönetim sistemlerini kapsayan Nissan Energy Solar teknolojisini tanıtmıştı.

ÇOK OKUNANLAR