
Nürburgring'in kralı geri döndü
20 Nisan 2023 / 13:32 Ring turunu 7 dakika 44:881 saniye ile tamamlayan yeni Civic Type R rekor geleneğini devam ettiriyor

Honda’nın gelişmiş mühendisliği ve yarışçı ruhunun birleşimi ile ortaya çıkan Civic Type R'ın yeni nesli, Nürburgring pistinde önden çekişli otomobiller kategorisinde yeniden tur rekorunun sahibi oldu. Honda tarafından yapılan ölçümlerde yeni Civic Type R, 20,8 km uzunluğundaki Nürburgring Pisti’ni 7 dakika 44:881 saniyelik tur ile tamamlayarak en hızlı önden çekişli otomobil unvanını elde etti. Önceki nesil Type R ise rekoru pistin 200 metre daha kısa olan 20,6 km'lik eski halinde kırmıştı.

Yeni Civic Type R’ın 2.0 litrelik turbo şarjlı dört silindirli motoru 329 bg güç ve 420 Nm tork üretiyor. İyileştirilen 6-ileri manuel şanzımanla eşleştirilen bu motor, otomobili 0-100km/s hıza sadece 5,4 saniyede çıkararak, maksimum 275km/s hıza ulaştırıyor. Nürburgring Pisti’nde yine rekor tur süresine imza atan 2023 Civic Type R'ın yenilenen dış tasarımı da dikkat çekici. Arka kanadın açısı ve gelişmiş aerodinamik özellikleri ile model, güçlü bir bastırma kuvveti üretiyor.

Civic Type R’in yeni rekoruna ilişkin olarak proje lideri Hideki Kakinuma; “Ultimate Sport 2.0” konseptinde geliştirilen yeni modelin beklentilerin ötesinde bir başarıya ulaştığını ve Nürburgring pist rekorunu kırmanın en önemli meydan okumalardan biri olduğunu belirtti. Bir önceki neslinden 6 yıl sonra yenilenerek tekrar yollara çıkan Civic Type R için tutkuyla çalıştıklarının altını çizen Kakinuma, modelin sürücü beklentilerini karşılamasını ve keyifli bir sürüş sunmasını hedeflediklerini söyledi.
YENİ HONDA CIVIC TYPE R NÜRBURGRING REKORU VİDEOSU
-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Mercedes-Benz kendi şarj ağını kuruyor
Mercedes-Benz Otomotiv, En Yakıt iş birliğiyle yüksek hızlı şarj ağı kuracağını açıkladı
-
Honda logosu yenileniyor
Honda'nın elektrifikasyon vizyonuna yenilenen ‘H’ Logosu eşlik edecek. Yeni logo 2027 yılında kullanılmaya başlanacak
-
Nissan LEAF'e kadınlardan ödül geldi
Nissan LEAF, "WWCOTY" jürisi tarafından "Dünyanın En İyi Kompakt Otomobili" ödülüne layık görüldü
-
Aston Martin, Honda motoru kullanacak
Honda, 2026 F1 Dünya Şampiyonası için Aston Martin Aramco F1 takımının motor ortağı oldu
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak

































FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS