SEKTÖREL › Ödül rekortmeni Hyundai Elantra!

Ödül rekortmeni Hyundai Elantra!

09 Eylül 2011 / 14:18 Hyundai'nin en fazla satılan modeli olan Elantra'nın 5’inci nesli, topladığı ödüllerle rekora koşuyor

Ödül rekortmeni Hyundai Elantra!
Ülkemizde ilk olarak Haziran ayında satılmaya başlanan Hyundai Elantra, şimdiden 23 ayrı ödülün sahibi oldu. Dünya çapında, Amerika başta olmak üzere birçok ülkede rakipleri arasından kolayca sıyrılarak “En İyi” mertebesinde değerlendirilen Elantra, almış olduğu haklı başarıları satış rakamlarında da gösteriyor.

İlk olarak dünyanın en rekabetçi pazarı olarak kabul edilen Amerika’da satışa sunulan ve bu pazarda toplam 22 ödül alan Elantra, Avusturalya-Asya Araç Değerlendirme Programı (ANCAP) tarafından güvenlik testlerinde 5 yıldızla derecelendirilmeye hak kazandı. Elantra, aynı zamanda Amerika’da IIHS tarafından yapılan çarpışma testlerinde de en yüksek puanı alıp sadece segmentinde değil, kendisinden daha üst sınıflarda yer alan araçların da önüne geçerek en güvenli araç seçilmişti.

Son olarak bağımsız değerlendirme kuruluşu AutoPacific tarafından “Segmentinin En İdeal Aracı” ödülüne hak kazanan Elantra, kısa bir süre önce de yine aynı kuruluş tarafından “2011 Yılının En İdeal Aracı” ödülünü almıştı. AutoPacific gibi birçok saygın ve bağımsız kuruluş tarafından değerlendirilen Elantra, özellikle Kelley Blue Book, Forbes Amerika, Edmunds.com, Cars.com, Autospies, Kiplinger, About ve Motor Trend tarafından 2011 Yılının ve Segmentinin En İyi Aracı olarak gösterildi. Elantra’nın ayrıca saygın kuruluş Ward’s Auto tarafından aldığı “Yılın En İyi Kabin Tasarımı” ödülü de bulunuyor.

Yeni Elantra aynı zamanda çevre konusunda da önemli ödüllerin sahibi oldu. Amerika’nın saygın otomotiv ve çevre kuruluşları tarafından onurlandırılan Elantra, Kelley Blue Book, Consumer Search ve True.com tarafından “2011 Yılının En Çevreci Aracı” olarak seçilirken Amerika Enerji Verimi Konseyi tarafından “2011 Yılının En Çevre Dostu Otomobili” ünvanına hak kazandı.

ÇOK OKUNANLAR