SEKTÖREL › OMODA 5 Ultima Türkiye'de...

OMODA 5 Ultima Türkiye'de...

17 Mart 2026 / 01:40 OMODA 5, en üst donanım seviyesi olan Ultima ile Türkiye’de satışa sunuldu

OMODA 5 Ultima Türkiye'de...

Chery çatısı altında faaliyet gösteren OMODA & JAECOO, Türkiye pazarındaki ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Marka, kompakt SUV modeli Omoda 5’i en üst donanım seviyesi olan Ultima versiyonuyla Türkiye’de satışa sundu. Mart ayına özel 2 milyon 120 bin TL’lik lansman fiyatıyla satışa çıkan model, ilk etapta bu donanım seviyesiyle bayilerde yerini aldı.

Yeni OMODA 5 Ultima için kurumsal müşterilere yönelik finansman seçeneği de sunuluyor. Buna göre ticari müşteriler 300 bin TL’ye kadar 6 ay vadeli yüzde 0 faizli kredi imkânından yararlanabiliyor. Marka, modelin özellikle tasarım ve teknoloji odaklı kullanıcıları hedeflediğini belirtiyor.

6eba3487c1cc935dbff1ec88a4849b5e_1.jpg

Tasarım tarafında entegre nokta-matris ön ızgara, split far tasarımı ve fastback siluet öne çıkan unsurlar arasında yer alıyor. Yüzer tavan tasarımıyla sunulan modelde 18 inç jantlar ve farklı gövde renk seçenekleri bulunuyor. İç mekanda ise 12.3 inç boyutunda çift ekranlı dijital kokpit, 64 renkli ambiyans aydınlatma, kablosuz şarj ünitesi ve akıllı sesli kontrol sistemi gibi donanımlar yer alıyor. Araçta ayrıca Qualcomm 8155 işlemciye sahip multimedya altyapısı kullanılıyor.

Sürüş destek tarafında yeni nesil ADAS 4.0 sistemi bulunan modelde farklı sürüş modları ve elektronik direksiyon sistemi de yer alıyor. Güvenlik tarafında ise aracın Euro NCAP ve ANCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız aldığı belirtiliyor.

Yeni OMODA 5 Ultima’da 1.6 litrelik turbo benzinli motor ve 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman kombinasyonu kullanılıyor. Sistem 108 kW güç ve 275 Nm tork üretiyor.

6eba3487c1cc935dbff1ec88a4849b5e_0.jpg

Öte yandan markanın yeni SUV modeli Omoda 7 de Türkiye’de ilk kez showroomlarda sergilenmeye başladı. Ay sonunda satışa sunulması planlanan model, İstanbul’daki bazı bayilerde düzenlenen tanıtım turu kapsamında ziyaretçilere gösteriliyor. OMODA 7’de 15.6 inç büyüklüğünde 2.5K çözünürlüklü kayar ekran gibi yeni nesil teknolojilere yer verildiği ifade ediliyor. Markanın yeni modelinin Türkiye lansmanının ise önümüzdeki dönemde yapılması bekleniyor.

OMODA Foto Galeri Tüm OMODA Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR