İLK BAKIŞ › OMODA 5'in elektriklisi de hazır

OMODA 5'in elektriklisi de hazır

02 Aralık 2023 / 01:27 İçten yanmalı motora sahip OMODA 5'in %100 elektrikli versiyonu da tanıtıldı

OMODA 5'in elektriklisi de hazır

Chery’nin küresel OMODA alt markası, ilk içten yanmalı motora sahip aracının ardından, şimdi de ilk elektrikli modelini tanıtarak farklı pazarlarda kademeli olarak satışa sunuyor. Tamamen elektrikli bir model olan OMODA 5 EV, sportif "X" şeklindeki ön cephesi ve üstün rüzgâr direnci performansıyla dikkat çekiyor. Elektrikli modelde ayrıca, LED gündüz aydınlatmaları ve daha geniş krom kaplama şeritlerinin entegrasyonuyla farların şekli güncellenmiş. Ayrıca sis lambalarının yanı sıra jantların ve ön ve arka tamponların tasarımı da hava akış çizgilerinin güzelliğini vurgulamak üzere yenilenmiş. Bunun dışında otomobil, krom şerit üzerine yatay olarak konumlandırılan daha büyük “OMODA” logosuna sahip.

OMODA 5 EV’nin gövdesi, yatay ve dikey çizgilerle bir denge oluşturuyor. Bu tasarım, 3 boyutlu gövde yüzeyi ve gölgeleme ile keskin ve dinamik bir görünüm ortaya koyuyor. Modelin yan cephe aydınlatması, yandığında gövdenin keskin ve köşeli yüzeyini vurgulayarak dinamik, genç ve sportif bir görünüm ortaya koyuyor.

OMODA 5 EV’nin arka tasarımı da arka aydınlatma grubuna entegre ince dikey şeritlerle güncel trendlere uygun şık ve sportif bir tarz ortaya koyuyor. Arka spoyler ise şık ve sportif görünüm sağlarken aerodinamiğe katkı sağlıyor. 

OMODA 5 EV'nin teknik detayları henüz açıklanmış değil. Ancak yurt dışı kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre; otomobil tek şarjla 450 km yol kat edebilen 61 kWh pil paketiyle gelecek. Elektrikli motorunun gücü henüz belli olmayan otomobilin 0-100 km/s hızlanma süresinin ise 7,6 saniye olacağı iddia ediliyor. Araç aynı zamanda bataryayı sadece 30 dakikada %0’dan %80’e şarj edebilen 110 kW DC hızlı şarjı da destekliyor.

Yeni modelin tasarım dilini değerlendiren OMODA 5 EV tasarımcısı Richard Koo, “Elektrikli modelimiz, tamamen yeni bir tasarım diline sahip. Doğadaki dinamik ışık ve yıldırımın gölgesinden ilham alan önceki ‘Art in Motion’ tasarım dilinin devamı niteliğinde” açıklamasında bulundu. 

Chery Foto Galeri Tüm Chery Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR