SEKTÖREL › Opel, 2023'te elektriklide vites büyüttü!

Opel, 2023'te elektriklide vites büyüttü!

31 Aralık 2023 / 00:44 Opel, 2024’ten itibaren ise her modelinde tamamen elektrikli seçenek sunacak

Opel, 2023'te elektriklide vites büyüttü!

2023 yılında 15 farklı elektrikli model tanıtan Opel, 2024’te otomobil üretimindeki 125. yılını kutlamaya hazırlanırken, yeni yılda her modelinde elektrikli bir seçenek sunabilmeyi hedefliyor. Alman marka, 2023'te tanıttığı Opel Experimental konseptiyle gelecek vizyonunu bir kez daha gözler önüne serdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundan Opel CEO’su Florian Huettl, “Mobiliteyi elektrikli, kolay ve heyecan verici hale getiriyoruz. Vizyoner Opel Experimental, yeni Astra Sports Tourer ve yeni Corsa Elektrik ile sadece IAA Mobility'de üç dünya lansmanı gerçekleştirdik. Ayrıca son olarak Cezayir ile yeni pazarlara girmeye de devam ettik” açıklamasında bulundu.

9d32472f408b67d56c591a5a70703ac5_0.jpg

Opel, bu yıl Münih’te düzenlenen IAA Mobility’de elektrikli bir geleceğe giden yolda geleneği yenilikle nasıl birleştireceğini gözler önüne serdi. Opel’in üst düzey teknolojilerini taşıyan Experimental, tamamen elektrikli olduğundan karbon ayak izini azaltarak “Çevre Dostu İnovasyon” yaklaşımını bir kez daha gözler önüne sermekle kalmıyor, aynı zamanda Opel’in gelecekteki marka kimliğinden izler de taşıyor. Etkileyici gövde orantıları, akıllı aerodinamik çözümleri ve yüksek verimli alan kullanımının yanı sıra Experimental ilk kez aydınlatmalı yeni Opel logosuyla sahneye çıktı. 

7b3da79e340fedb1da42b03835b34dfa_0.jpg

Opel’in köklü marka DNA’sını taşıyan üstün donanımları, dinamik sürüş karakteri ve sürücü odaklı teknolojik iç mekânıyla dikkat çeken Astra Elektrik yaz başında tanıtıldı. Opel Corsa’ın 2023 yılında tanıtılan makyajlı versiyonu ise aynı zamanda sürdürülebilir ve sıfır emisyonlu mobilitenin küçük otomobil segmentinde nasıl olacağını da gözler önüne seriyor. Opel’in üstün teknolojileri ve yeni marka imzası olan Opel Vizör ile donatılan yeni Corsa, IntelliLux-LED Matrix Far teknolojisi sayesinde hem sınıfının en iyi aydınlatma sistemine sahip hem de üstün sürüş konforunu sportif Corsa karakteriyle birlikte sunuyor. 100kW/136 bg gücünde elektromotora sahip olan Corsa Elektrik, 354 km’ye (WLTP) kadar menzil sunuyor. 

9d32472f408b67d56c591a5a70703ac5_2.jpg

Opel 2023’te sadece binek otomobil segmentinde değil, aynı zamanda ticari araç segmentinde de fark yaratmaya devam etti. Çok yönlü, pratik ve akıllı hafif ticari araçlarıyla geleceğe yön veren Alman marka, ticari araç segmentinde sahip olduğu liderliği bir üst noktaya taşıyarak kısa bir süre önce Opel Combo ve Vivaro modellerinin yeni nesillerini tanıttı. Yeniden tasarlanan teknolojik kokpitler; boyutu 10 inçe kadar renkli ve dokunmatik ekranlarla hem çağın hem de geleceğin multimedya ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Ayrıca hem Apple CarPlay hem de Android Auto desteğiyle çok çeşitli bir multimedya deneyimi sunuyor.

Yeni Opel Combo ve Opel Vivaro’nun tamamen elektrikli versiyonları, içten yanmalı motorlu versiyonlar ile benzer ve ödün gerektirmeyen kullanım özellikleriyle profesyoneller için en uygun ihtiyaçlara yanıt veriyor. Yeni Opel Combo Elektrik ve Opel Zafira Elektrik de Opel’in hafif ticari araç yelpazesini tamamlamak için gün sayıyor. Hem kullanım pratiklikleri hem de verimlilikleri ile dikkat çeken modeller, geniş ailelerin yanı sıra transfer hizmetleri ve benzer kullanım alanlarında da üst düzey verimli ve konforlu seyahat etme imkânı sunuyor. Yeni Combo Elektrik, 330 km’ye kadar (WLTP) (önceki modele göre 50 km daha fazla) sürüş menzili sunabilirken, Zafira Elektrik sıfır emisyonlu sürüş keyfini bir önceki modele göre 20 kilometre daha fazla geliştirerek 350 km’ye çıkarıyor.

ÇOK OKUNANLAR