İLK BAKIŞ › Opel Ampera-e 2017’ye hazırlanıyor

Opel Ampera-e 2017’ye hazırlanıyor

13 Şubat 2016 / 22:32 Alman üretici tamamen elektrikli Chevrolet Bolt’un armasını değiştirerek Avrupa pazarına sunacak

Opel Ampera-e 2017’ye hazırlanıyor

Opel, General Motors’un Chevrolet Bolt modelinin üzerindeki armayı değiştirerek tamamen elektrikli modeli Avrupa’da satışa sunmayı planladığını açıkladı. Avrupa pazarında Ampera-e adı ile sunulacağı açıklanan beş kapılı tamamen elektrikli otomobilin ulaşılabilir bir fiyata sahip olması amaçlanıyor. Opel söz konusu yeni model hakkında detaylı bilgi vermekten kaçınsa bile, 2017 model Chevy Bolt’un 203 bg güç ve 360 Nm tork üreteceği biliniyor. 60 kWh’lık lityum-iyon pil grubu ile birlikte çalışan bu motorun, Opel Ampera-e’nin 0-96 km/s hızlanmasını yedi saniyenin altında tamamlamasını sağlayacağı tahmin ediliyor. Bu bilgilerin yanı sıra, otomobilin 146 km/s’lik maksimum hıza ve 322 km’den fazla menzile sahip olması bekleniyor.

Chevrolet, Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıttığı Bolt modelinin 240 voltluk bir priz üzerinden şarj edilmesi durumunda otomobilin iki saatlik şarjın ardından 80 km’lik menzile, opsiyonel DC Hızlı Şarj ünitesi üzerinden şarj edilmesi durumunda ise 30 dakika sonrasında 145 km’lik menzile sahip olacağını açıklamıştı.

Opel geçtiğimiz günlerde 2020 yılına kadar 29 yeni model tanıtmayı planladığını açıklamıştı. Bu durum Ampera-e’nin buzdağının yalnızca görünen kısmı olduğu anlamına geliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR