YENİ MODELLER › Opel, Astra TCR'nin üzerindeki örtüyü kaldırdı

Opel, Astra TCR'nin üzerindeki örtüyü kaldırdı

15 Ekim 2015 / 21:58 Geçtiğimiz haftalarda çizimleri yayınlanan yeni yarış otomobili 330 bg güç üretiyor

Opel, Astra TCR'nin üzerindeki örtüyü kaldırdı

Opel geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamanın ardından söz verdiği gibi yeni Astra TCR yarış otomobilini 15 Ekim tarihinde tanıttı. Touring Car Racing Series’de (Binek Otomobil Yarış Serisi) yarışması planlanan Astra pist otomobili, Opel Motorsport ile Kissling Motorsport tarafından ortak olarak geliştirildi. Yeni jenerasyon beş kapılı hatchback Astra baz alınarak ortaya çıkarılan Astra TCR, yarış gövdesi ile birlikte sadece 1.200 kg olan ağırlığı ile dikkat çekiyor. Aerodinamik olarak optimize edilen yeni daha geniş bir gövdeye de sahip olan yarış otomobili, ayarlanabilir bir ön splitter, ayarlanabilir arka kanat, ve önde 378 mm, arkada ise 265 mm’lik disklere sahip yarış tipi fren sistemi ile birlikte geliyor.

Yeni yarış otomobilinin kaputunun altında yer alan 2-litre hacimli turbo benzinli motor 330 bg güç ve 420 Nm tork üretirken, üretilen güç ve tork otomobilin ön tekerleklerine 6-ileri yarış tipi şanzıman üzerinden aktarılıyor.

Tamamen ayarlanabilir bir şasiye ve Opel’in geliştirdiği en son teknoloji ürünü amortisörlere sahip olan Opel Astra TCR, TCR Serisi’nde yarışacak olan diğer bütün otomobiller gibi bünyesinde ABS veya EBD gibi elektronik sürüş destek sistemlerini barındırmıyor.

Opel 95.000 euro’luk fiyat etiketine sahip olan yeni Astra TCR’nin takımlara yapılacak teslimatlarına ise önümüzdeki Şubat ayı itibariyle başlayacağını açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR