KONSEPT › Opel GT Concept’in farklı iç mekanını gösterdi

Opel GT Concept’in farklı iç mekanını gösterdi

20 Şubat 2016 / 14:27 Alman üreticinin konsept otomobilinin iç mekanında hiçbir düğme bulunmuyor

Opel GT Concept’in farklı iç mekanını gösterdi

Opel, Cenevre Otomobil Fuarı’nda otomobil dünyasının beğenisine sunacağı konsept otomobili GT Concept’in iç mekanının fotoğraflarını yayımladı. Alman üretici yeni konsept otomobilinin iç mekanını da otomobilin dışı kadar pürüzsüz yapmak istemiş olacak ki, iç mekanda hiçbir geleneksel düğmeye yer vermemiş. Yalnızca 1.000 kg ağırlığındaki konsept otomobilin havada duruyor gibi görünen ön konsolu zımparalanmış alüminyumdan üretilmiş. Ön konsolun sağ ve sol ucunda yer alan ve hava jetlerini andıran bir tasarıma sahip olan yuvarlak ekranlar ise otomobilin yan aynalarının görevini üstlenen kameraların elde ettiği görüntüyü göstermek üzere ayarlanmış.

Opel tasarımcıları GT Concept’in dışında karşımıza çıkan kırmızı detaylara otomobilin iç mekanında da yer vermiş. Otomobilin iç mekanında hiçbir geleneksel düğmenin yer almadığını açıklayan yetkililer, konsept otomobilin bütün özelliklerinin ses ile veya orta konsolda yer alan dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilebildiğinin altını çiziyor. Opel insan-makine arayüzünün adaptif olduğunu, yani otomobilin kendini direksiyonun başında kimin olduğuna göre ayarladığını söylüyor.

Alman üretici, 145 bg güç ve 205 Nm tork üreten üç silindirli turbo motora sahip olan GT Concept’i üretme planının olmadığını açıklıyor. Cenevre Otomobil Fuarı’nda çıplak gözlerin beğenisine sunulacak olan konsept otomobil, 0-100 km/s hızlanmasını 8 sn’nin altında tamamlıyor ve maksimum 215 km/s’lik hıza ulaşabiliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR