
Opel'in yeni konseptinden yeni detaylar
22 Temmuz 2023 / 16:23 Opel'in “Experimental” isimli yeni konsept aracına dair detaylar günbegün ortaya çıkmaya devam ediyor

Opel’in yeni logosunu taşıyacak olan yeni konsept otomobili, 5-10 Eylül 2023 tarihleri arasında, Münih’te düzenlenecek IAA Mobility’de kamuoyu ile buluşacak. İlk kez IAA’da sergilenecek olan “Experimental” isimli konsept araca dair detaylar günbegün ortaya çıkmaya devam ediyor. İlk fotoğraflardaki cesur ve yalın tasarım felsefesinin daha teknik ve abartılı yorumu, Opel markasının geleceğini gözler önüne seriyor.

İlk görsellerde göze çarpan en dikkat çekici unsurlardan biri, Opel tasarım felsefesinin yol gösterici unsurlarından biri olan Opel Compass’ın daha da gelişmiş olması. Yeni aydınlatmalı Şimşek, markanın karakteristik ön cephesindeki en önemli dizayn ögesi olan Opel Vizör’ün ve kendinden emin bir şekilde Compass’ın merkezine oturuyor. Yatay eksende uzatılan kanat, ışık imzası ile çevrelenirken, aydınlatmalı orta kıvrım ile tasarıma daha fazla vurgu katıyor. Gereksiz kıvrım ve çizgilerinden arındırılmış düz gövde yüzeyindeki belirgin kırmızı ışık grafiği, Opel Experimental’in arka cephesinde Compass’ı tekrar hatırlatır nitelikte.

Aerodinamik verimlilik, uzun süredir Opel binek otomobillerinin en önemli unsurlarından biri. Jantların kanat benzeri tasarımı, Opel Experimental örneğinde de aerodinamiğe gösterilen önemi yansıtıyor. Opel’in tasarımdaki fütüristik yaklaşımı iç mekanda da devam ediyor. Markaya özgü ergonomik koltuklar, sürdürülebilir ve çevreci bir yaklaşım ortaya koyuyor.

Opel CEO’su Florian Huettl; “Opel Experimental, markamız için yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. Opel markasının geleceği ile ilgili somut bir vizyon sağlamak için tasarlandı. Yakında daha fazla ayrıntı açıklayacağız. Bizi izlemeye devam edin” dedi.
-
Mercedes-Benz She’s Mentoring 2026’ya 1.154 başvuru
Üç kategoride düzenlenen programa en yüksek ilgi yüzde 40,4 ile teknoloji ve inovasyon alanında oldu
-
C Serisi elektrik dönüşümünü tamamladı
Mercedes-Benz, tamamen elektrikli yeni C-Serisi ile orta sınıfta teknolojik çıtayı yükseltiyor
-
Grandland'in 4 çeker versiyonu geldi
Çift motorlu Grandland Elektrik AWD, 4x4 çekiş sistemi ve 473 km menziliyle satışa sunuldu
-
Opel'in performanslı elektriklisi Türkiye'de...
281 HP güce sahip olan tamamen elektrikli Mokka GSE, ralli esintili mühendisliğiyle dikkat çekiyor
-
Yeni DS N°4 Türkiye’de satışa çıktı
DS'in kompakt modeli, 3,07 milyon TL’den başlayan fiyat ve lansman kampanyasıyla satışa çıktı
-
Yeni Juke elektrikli oluyor
Tamamen elektrikli yeni Nissan Juke, 2027 yılında Avrupa yollarına çıkacak
-
AUTOBEST’ten Grande Panda’ya ödül!
Fiat Grande Panda, AUTOBEST kapsamında “Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımı” seçildi
-
Hyundai Çin’de IONIQ atağını başlattı
Marka, VENUS ve EARTH konseptleriyle elektrikli mobilitedeki yeni stratejisini duyurdu
-
Araç muayenede “kanal” dönemi sona eriyor
Yapay zekâ ve temassız tarama teknolojileri, muayene süreçlerini hızlandırarak bekleme sorununu azaltmayı hedefliyor
-
Honda’ya Red Dot 2026’da 4 tasarım ödülü
WN7 ve UNI-ONE “En iyinin en iyisi” seçilirken, Prelude e:HEV ve Miimo modelleri de ödül kazandı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS