SEKTÖREL › Otomatik vitesli Duster EDC Türkiye'de...

Otomatik vitesli Duster EDC Türkiye'de...

09 Nisan 2017 / 04:59 Dacia, popüler SUV modeli Duster'ın EDC şanzımanlı versiyonunu satışa sundu...

Otomatik vitesli Duster EDC Türkiye'de...

Dacia Duster’ın merakla beklenen EDC şanzımanlı versiyonu satışa sunuldu. Sandero’da sunduğu yarı otomatik Easy-R şanzıman seçeneği ile otomatik vites pazarına giriş yapan Dacia, Duster’da ise çift kavramalı ve 6-ileri EDC (Efficient Dual Clutch) şanzımanı tercih ediyor. Yeni şanzıman seçeneği ile birlikte elini güçlendiren Duster, ayrıca Blackshadow adı verilen özel serisiyle de dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor.

Otomatik vites kutusunun konfor ve pürüzsüzlüğünü manuel vitesin düşük yakıt ekonomisi ve düşük CO2 emisyonları ile bir araya getiren EDC şanzıman, yokuş kalkış desteğine de sahip. EDC şanzıman Duster’ın 4x2 aktarmalı 1.5 dCi motor seçeneğiyle birlikte sunuluyor. 110 bg gücündeki turbo dizel motorun maksimum torku ise EDC şanzımanlı versiyonda 250 Nm olarak veriliyor. Bu değer manuel şanzımanlı versiyondan 10 Nm daha yüksek. Bunun yanında manuel versiyonun ortalama yakıt tüketimi 4.8 lt/100 km olarak verilirken, EDC versiyonun 4.5 lt/100 km’lik fabrika verisi tüketimiyle daha ekonomik olduğu görülüyor.

Dacia Duster 4x2 1.5 dCi EDC iki farklı donanım paketiyle sunuluyor. Laureate versiyonunda; ABS, ASR, AFU, yokuş kalkış destek sistemi, 4 hava yastığı, elektrikli dış dikiz aynaları, sürücü tarafı tek dokunuşlu elektrikli ön ve arka camlar, alüminyum alaşım jantlar, yol bilgisayarı,  1/3-2/3 katlanabilir arka koltuk ve yükseklik ayarlı sürücü koltuğu standart olarak sunulurken, Media Nav, hız ayar ve sınırlayıcı, dış donanım aksesuar paketi, arka park sensörü, geri görüş kamerası ve siyah alüminyum jantlar da opsiyon olarak alınabiliyor. Duster EDC’nin diğer donanım seviyesi olan Black Shadow ise Laureate versiyonuna ek olarak; Look Paket, deri direksiyon, hız ayar ve sınırlayıcı ve Black Shadow özel tasarımlarını içeriyor. Bu yeni seride parlak siyah renkte ön ızgara, yan ayna kaplamaları ve orta panel, elmas efektli 16 inçlik siyah alaşımlı jantlar ve siyah kapı eşikleri yer alıyor. Duster Black Shadow’da krom ön ve arka koruma plakaları ve tavan barları da bulunuyor.

Duster EDC’nin fiyat etiketleri de iddialı: Laureate donanım paketi 82.900 TL’lik fiyatla sunulan otomobilin Black Shadow versiyonu ise 85.400 TL’lik bir fiyat etiketi taşıyor.

ÇOK OKUNANLAR