GÜNDEM › Otonom Audi RS7 pist rekoru kırdı!

Otonom Audi RS7 pist rekoru kırdı!

21 Kasım 2015 / 11:22 Audi RS7 Piloted Driving konsepti Parcmotor pistinin tur zamanı rekoruna imza attı

Otonom Audi RS7 pist rekoru kırdı!

Audi’nin otonom RS7 konsepti Barselona’da yer alan Parcmotor yarış pistinin tur zamanı rekorunu kırmayı başardı. 4.2 km uzunluğundaki pisti otonom olarak 2:07.67’lik derece ile dönen Robby rumuzlu otomobil bu tur esnasında ayrıca 117 km/s’lik ortalama hıza sahip oldu.

Bobby rumuzlu orijinal Audi RS7 Piloted Driving konseptinin elden geçirilmiş versiyonu olan Robby, selefine kıyasla yaklaşık 400 kg daha hafif olması ile dikkat çekerken, otomobilin kaputunun altında ise 560 bg güç ve 700 Nm tork üreten 4-litre hacimli çift turbolu V8 motor yer alıyor.

Robby’nin sürücüsüz bir şekilde bu tur zamanına imza atmasının ardında ise otomobilde yer alan 3D kamera ve süper hassas GPS sinyalleri yer alıyor. Bu sistemler topladıkları verileri bir bilgisayara gönderiyor ve bu veriler bilgisayarda yer alan veriler ile karşılaştırılıyor. Bu işlemler sonucunda pistin tam olarak neresinde olduğunu anlayan otomobil, nerede tam gaz verip nerede fren yapacağına karar veriyor ve pist üzerinde en doğru çizgide kalmayı başarıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR