SEKTÖREL › Outlander PHEV en çevreci SUV seçildi

Outlander PHEV en çevreci SUV seçildi

12 Aralık 2018 / 00:19 Green Car Journal'ın 'Yılın Çevreci SUV’u ödülünü Mitsubishi Outlander PHEV aldı

Outlander PHEV en çevreci SUV seçildi

Plug-in hibrit teknolojili Mitsubishi Outlander PHEV, Los Angeles Otomobil Fuarı kapsamındaki AutoMobility LA etkinliğinde Green Car Journal tarafından verilen 2019 Green SUV of the Year (Yılın Çevreci SUV’u) ödülüne layık bulundu. Outlander PHEV, çevreci performansı tüketicilere uygun fiyatla sunma konusunda çıtayı yükselttiği için de takdir aldı.

MMNA Başkanı ve CEO’su Fred Diaz şu açıklamada bulundu: “Outlander PHEV, markamız için çok özel bir araç; tüketicilere verimli ve yetenekli bir plug-in hibrit SUV aracı uygun fiyatla sunabilmekten gurur duyuyoruz. Bu prestijli ödül, aracın güçlü değerini onaylarken Mitsubishi’nin gücünü elektrikten alan yenilikçi ve uygun fiyatlı araçların olduğu bir gelecek konusundaki kararlılığını da bir kez daha teyit ediyor.”

Green Car Journal’ın Green Car Awards (Çevreci Otomobil Ödülleri) programı, çevreye pozitif katkıda bulunan araçları ve üreticileri çevre dostu otomotiv dünyasındaki başarıları için tanıma konusunda lider kabul ediliyor.

Outlander PHEV, sadece elektrik kullandığında 35 kilometrelik menzile sahip. 2.4 litrelik Atkinson Cylce benzinli motorla birlikte EPA (Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı) tahminlerine göre 74 MPG-e değerinde enerji verimliliği sağlıyor.

ÇOK OKUNANLAR