
Oyak Renault’da 6 milyonuncu motor gururu
20 Şubat 2019 / 19:05 Türkiye’de ilk motor üretimini 1971’de gerçekleştiren Oyak Renault, 6 milyonuncu motorunu üretti

Oyak Renault, bugün itibariyle yeni bir rekora imza atarak 6 milyonuncu motorun üretimini gerçekleştirdi. Oyak Renault tarafından üretilen 6 milyonuncu motor Clio IV modelinde kullanılırken, bu rekoru paylaşmak üzere tüm çalışanların katıldığı bir tören düzenlendi.
1971 yılında Türkiye’de ilk motorunu üreten Oyak Renault, geçen yıl 602 bin 421 motor üretimi gerçekleştirerek bu alanda bir kez daha rekor kırmış, motor üretimi ve ihracatında liderliğini korumuştu. Bugün dizel ve benzinli olmak üzere 6 farklı motor tipi üreten Oyak Renault, motorların yüzde 70’ini başta Fransa, İspanya, Slovenya, Güney Afrika, Fas, Hindistan ve Romanya olmak üzere çok sayıda ülkeye ihraç ediyor.
Yeni rekora dair konuşan Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, “Türkiye otomobil endüstrisinde, 1971 yılında yenilikçi bir strateji ile üretilen ilk otomobil motoruna imza atmıştık. O tarihten bu yana otomobilde olduğu gibi motor üretiminde de liderliğimizi koruyarak pazara yön vermenin gururunu yaşıyoruz. Motor üretimine başladığımızda yaklaşık 25 bin olan üretim kapasitemiz yıllar içinde yaptığımız yatırımlar sayesinde 920 bin adede ulaştı. Bugün yeni bir rekor kırarak 6 milyonuncu motoru üretmenin sevincini bütün çalışanlarımızla birlikte yaşıyoruz. İnanıyorum ki, Renault Grubu’nun dünyadaki en önemli üretim merkezlerinden biri olarak, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da rekorlarımızı yenilemeye ve başarılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
2018 yılında önemli yatırımlar
Geçtiğimiz yıl rekor motor üretiminin yanı sıra ürettiği 336 bin 888 araç ileTürkiye’de otomobil üretiminin yüzde 32 ’sini tek başına gerçekleştiren Oyak Renault, bunun yanında 239 bin 591 vites kutusu, 708 bin 670 adet şasi üretti. Oyak Renault, geleceğe yönelik yatırımlarıyla da Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmeyi başardı. Şirket, geçtiğimiz yıl 100 milyon avroyu aşan yatırımla yeni alüminyum enjeksiyon tesisinin temelini atmanın yanı sıra 33 milyon avroluk yüksek hızlı yeni pres hattını hayata geçirdi.
-
Fiat Egea'ya Bursa'da Veda
11 yıllık üretim serüvenini tamamlayan Fiat Egea, 1,4 milyon adedi aşan üretimle bantlara veda etti
-
Volkswagen ID.Cross sahneye çıktı
Volkswagen’in yeni elektriklisi ID.Cross, 427 kilometre menzil ve gelişmiş teknolojilerle tanıtıldı
-
Borusan Next'ten sigorta desteği
Borusan Next İhale, satın alınan araçlara 60 günlük zorunlu trafik sigortasını ücretsiz sunuyor.
-
Google Gemini Renault'larda Türkçe!
Google'ın yapay zeka asistanı Gemini, openR link sistemli Renault modellerinde Türkçe desteğiyle sunulmaya başladı
-
İlk premium şarj istasyonu açıldı
Mercedes-Benz ve En Yakıt, ilk premium hızlı şarj istasyonlarını Edirne Otoyolu'nda hizmete açtı
-
Audi Goodwood sahnesine çıktı
Audi, Goodwood Festival of Speed'de Nuvolari, RS 5 ve tarihi yarış otomobillerini sergiledi
-
Elektrikli CLA 45'te içten yanmalı çığlıkları!
Mercedes-AMG, 680 HP'lik CLA 45 4MATIC+ modelini sedan ve Shooting Brake gövdelerle tanıttı
-
Honda CR-V ve ZR-V modellerini güncelledi
Makyajlanan Honda CR-V ve ZR-V, güvenlik ve donanım yenilikleriyle yaz aylarında satışa sunulacak
-
Citroen Ami Rip Curl Türkiye'de
Citroën, Ami'nin Rip Curl özel serisini iki farklı versiyon ve 630 bin TL fiyatla satışa sundu
-
Hyundai'den denizler için yeni projeler
Hyundai ve Healthy Seas, Türkiye'deki ortak projeleriyle denizlerin korunmasına yönelik çalışmalarını genişletti























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS