SEKTÖREL › OYDER'den çarpıcı rapor...

OYDER'den çarpıcı rapor...

10 Şubat 2014 / 14:33 Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği’nin hazırladığı rapora göre otomobil alanların %58’i kredi kullanıyor

OYDER'den çarpıcı rapor...

GfK’nın Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği adına Nisan-Ekim 2013 tarihleri arasında sıfır otomobil alan toplam 1768 kişi ile gerçekleştirdiği “Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması’nın sonuçları açıklandı. 2013 yılı raporuna göre; firmalar tarafından düzenlenen “kampanyalar” satışları en çok tetikleyen faktör olarak öne çıkarken, otomobil satın alanların yüzde 58’i kredi kullanıyor.

Hazırlanan raporda bulunan sonuçlar ise dikkat çekici. Rapora göre satın alınan otomobil alıcıların ilk olarak internette karşısına çıkarken bu alıcıların %58’i taşıt kredisi kullanıyor. Alıcıların %21’i ise sahip oldukları araçları takas yoluyla yenilemeyi tercih ediyor. Konu hakkında göze çarpan bir başka veri ise araştırmaya katılan alıcıların %82’sinin oturduğu evin sahibi, %78’inin ise evli olduğu.

OYDER Yönetim Kurulu Başkanı H. Şükrü Ilısal’ın otomotiv sektörünün 2014 yılı ile ilgili bulunduğu öngörüler ise yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla ortaya çıkan döviz dalgalanmalarının sektörü olumsuz etkileyeceği yönünde. Ilısal sektörü, “Dövizdeki dalgalanmalar özel sektörün 250 milyar USD civarındaki borcunu ödemekte zorlanacağı bir ortam yaratmıştır. Bu durumun sürmesi halinde 2014 yılı bazı işletmeler için zor bir dönemin yaşanmasına neden olabilecektir. O sebeple birtakım düzenlemelerin acilen devreye alınması gereklidir. Sektörümüzde kur baskısı, kredilerdeki düzenleme ve ÖTV’nin artışının 2013 yılındaki 853 bin rakamının 700 bine inmesine neden olacağı tahmin edilmekte. Bu durumda araç fiyatları kademeli olarak artacak ve yıl sonunda araç rakamlarının %20-30 hatta kura bağlı olarak daha fazla artacağı görülecektir.” diyerek yorumladı.

 

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR