
Pagani kusursuz güzelliği tanıttı!
22 Şubat 2017 / 15:48 Pagani’nin üstü açık sporcusu hafifledi, güçlendi ve daha da güzelleşti...

Huayra isimli hiper otomobilini tanıttıktan tam altı yıl sonra, aynı modelin üstü açık versiyonunu hazırlayan Pagani, otomobilin fotoğraflarını Cenevre Otomobil Fuarı’ndan önce basınla paylaştı. Pagani Huayra Roadster üstsüz gövdesinin haricinde, güçlenen V12 motoru ve revize edilen şanzımanıyla ön plana çıkıyor.
Otomobil için yapılan mühendislik çalışmalarının en kayda değer olanı, üstsüz Huayra’nın sabit tavanlı kardeşine kıyasla 80 kg daha hafif olması. Bunda Carbo-Titanium mimarinin ve %25 hafifleyen forged süspansiyonların payı büyük. Roadster’in teknik iyileştirmeleri kadar, tasarımsal güzelliğiyle de dikkat çekmesi ise bambaşka bir mesele.
Mercedes-AMG’den alınan M158 kodlu V12 bi-turbo motoru 770 bg güç, 1000 Nm tork üreten Roadster, yüksek yanal kuvvetlerde verim kaybetmeyen yeni bir yağlama sistemi ile donatılmış. Bu arada motordaki turboların daha keskin gaz tepkileri için revize edildiğini de bilmelisiniz. Söz konusu güç ünitesinden çıkan 770 bg gücün zemine aktarılması için X-Trac’ın kapısını çalan Pagani, şirketten 7-ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzıman satın almış. Çift kavramalı ünitelere kıyasla neredeyse yarı yarıya ağırlık avantajı sunan bu dişli kutusunun daha önceki sistemlere kıyasla hızlı ve pürüzsüz geçişler yaptığı ifade ediliyor. Roadster’da hafifliğin böylesine obsesif düzeyde ele alınmasının temelinde ise, Bay Pagani’nin ta kendisinin olduğunu öğrendik.

İki farklı tavan sistemine sahip olan Huayra Roadster’ın karbon fiber ve camdan oluşan sert tavanına ek olarak, bir de kumaş tavanı bulunuyor. Otomobilin içinde saklanabilen bu kumaş parça, aniden bastıran yağmurlarda bir sanat eseri olan iç mekanı ıslanmaktan kurtarıyor. Bu arada iç mekanın neredeyse hiç değiştirilmediğini ifade edelim. Sabit tavanlı Huayra’nın minik bir Huayra formundaki metal anahtarını hatırlarsınız. Konsola çarpmış bir Huayra’yı anımsatan bu detay silinmiş ve yerine kırmızı bir çalıştırma butonu konmuş. Kalan bütün detayların, az evvel de belirttiğimiz gibi, daha önceki Huayra ile aynı olduğu söylenebilir.
Pagani Huayra Roadster 2.28 milyon eurodan satışa sunuldu. Şayet kenarda fazladan bekleyen birkaç milyon euronuz varsa ve otomobili satın almak istiyorsanız size kötü bir haberimiz var: Üretilecek ilk 100 Huayra Roadster şimdiden satıldı. Üstelik ilk teslimatların bu yılın sonunda başlaması bekleniyor. Bu yüzden Roadster sahibi olmak için, paranız elinizde biraz beklemeniz gerekebilir.

-
Yeni DS N°7 satışa sunuldu
DS 7’nin yerini alan yeni DS N°7, 145 HP hibrit motor ve iki donanım seçeneğiyle Türkiye'de...
-
Tofaş’ın K9 yatırımı üretime başladı
Tofaş’ın 300 milyon dolarlık K9 yatırımı kapsamında beş farklı hafif ticari araç modeli üretilecek
-
Volvo ve NVIDIA’dan otonom sürüş iş birliği
Volvo Cars ve NVIDIA, yapay zekâ destekli otonom sürüş teknolojilerini geliştirmek amacıyla uzun yıllara dayanan iş birliklerini genişletiyor
-
IONIQ 3 "Avrupa’da Yılın Otomobili" Finalisti
Hyundai IONIQ 3, 2027 Avrupa’da Yılın Otomobili yarışmasında yedi finalist arasına girmeyi başardı
-
MG4 kullanıcılarına iSMART desteği
MG, otomobilin uzaktan kontrol edilmesini sağlayan iSMART bağlantı teknolojisini Türkiye’de kullanıma sundu
































PORSCHE MISSION S CONCEPT
FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT