YENİ MODELLER › PEUGEOT 408 de elektriklendi

PEUGEOT 408 de elektriklendi

06 Ekim 2024 / 23:52 PEUGEOT, 58,2 kWh kapasiteli bataryasıyla 453 km menzil sunan tamamen elektrikli E-408'i tanıttı

PEUGEOT 408 de elektriklendi

PEUGEOT, elektrikli modeli gamını genişletmeye devam ediyor. Marka şimdi de E-408 ile elektrikli model ailesine sportif tasarımlı bir seçenek ekliyor. Yeni E-408, 58,2 kWh (kullanılabilir) NMC bataryası ve 157 kW/210 HP güç üreten sıfır emisyonlu güç-aktarma sistemiyle markanın elektrikli araç stratejisini bir üst seviyeye taşıyor. 

Yeni E-408, WLTP karma döngüsünde 453 km menzil sunuyor. Otomobilde daha verimli bir sürüş ve daha uzun menzil için rejeneratif fren işlevi de mevcut. Sürücü, kompakt direksiyonun arkasındaki kulakçıkları kullanarak, rejeneratif fren işlevini 3 seviyede ayarlayabiliyor. Sol kulakçık rejenerasyonu artırıyor ve sağ kulakçık bu işlevi azaltıyor. Ayrıca sürücü üç sürüş modu arasından seçim yapabiliyor. Normal sürüş modu, gücü 140 kW (190 HP) ve torku 300 Nm olarak ayarlayarak dinamizm ile menzil arasında ideal bir denge sağlıyor. Sport modunda (157 kW/210 HP ve 345 Nm) ani hızlanma ve güç gerektiğinde gaz pedalının sonuna kadar basıldığında otomatik olarak devreye girerek maksimum performans sağlıyor. Eco sürüş modu ise (125 kW/170 HP, 270 Nm) sürüş keyfini korurken maksimum menzili destekliyor. Yeni E-408, standart olarak bir ısı pompasının yanında ısıtmalı direksiyon ve koltuklarla donatılıyor. Böylece batarya enerjisi korunurken, yolcunun ısı konforu optimize ediliyor. 

5d39f453cc9b6f94b67a74daba9ac4e6_0.jpg

Yeni E -408 AC şarj için standart olarak 11 kW üç fazlı bir şarj cihazı ile donatılmış. Bununla birlikte süper hızlı DC şarj için 120 kW'ye kadar enerjiyi destekliyor. Böylece batarya 30 dakikanın biraz üzerinde bir sürede yüzde 20'den yüzde 80 doluluk oranına ulaşıyor ve 10 dakikalık şarj ile 100 km menzil sağlıyor. Sürücü, şarjı optimize etmek üzere E-408'in merkezi ekranından alt ve üst sınırları programlayabiliyor. 

Yeni PEUGEOT E-408, 5 farklı kamera ve 3 radardan toplanan bilgilerle desteklenen kapsamlı en güncel sürüş destek sistemleri ile güvenli, kolay bir sürüş ve manevra kolaylığı sağlıyor. Dur&Kalk Fonksiyonlu Adaptif Hız Sabitleme sistemi araçlar arası mesafeyi ayarlarken, çarpışma uyarılı otomatik acil durum freni, versiyona bağlı olarak 7 km/s ile 140 km/s’ye kadar gece ve gündüz yayaları ya da bisikletlileri algılıyor. Şerit Konumlama Asistanı ile aktif şeritten çıkma uyarısı sürüş güvenliğini artırmaya katkıda bulunuyor. Sürücü Dikkat Uyarısı direksiyon hareketlerini analiz ederek, 65 km/s üzerindeki hızlarda ve uzun süreli sürüşlerde dikkat dağınıklığını algılıyor. Trafik işareti tanıma sistemi hız işaretlerine ek olarak dur işaretleri, tek yön, sollama yapılmaz, sollama yapılmaz sonu işaretlerini de algılayarak dijital gösterge ekranında gösteriyor. Uzun menzilli kör nokta uyarı sistemi 75 metreye kadar tarama yapıyor. Arka trafik uyarısı, geri manevralarda sürücüyü yakındaki tehlikelere karşı uyarıyor. 

5d39f453cc9b6f94b67a74daba9ac4e6_2.jpg

Yeni E-408, 4,69 m uzunluğa ve 1,85 m (aynalar katlı) genişliğe sahip olup 2,79 m aks mesafesi ile EMP2 (Verimli Modüler Platform) alt yapısını kullanıyor. Bu yenilikçi platformla gelen uzun aks mesafesi bataryanın otomobilin altına, tekerleklerin arasındaki alana yerleştirilmesine olanak sağlıyor. Böylece iç yaşam alanı korunurken E-408'in ağırlık merkezi alçalıyor. 

Bu mimari, dinamik fastback tasarımını, yol tutuş performansını ve eşsiz sürüş keyfini bir araya getiriyor. Önde 1,59 m ve arkada 1,60 m ile artırılmış iz genişliği sayesinde E-408 yola güvenle basıyor. Otomobil 19 inçlik Grafit jantların ve düşük yuvarlanma direncine (A+ sınıfı) sahip 225 50 R19 lastiklerin üzerinde duruyor.

5d39f453cc9b6f94b67a74daba9ac4e6_3.jpg

Yeni E-408'in tamamen elektrikli motoru yüksek güç ve anlık tork sayesinde üstün bir sürüş keyfi sunuyor. Bu hissiyat, artık PEUGEOT geleneği haline gelen modern PEUGEOT i-Cockpit® ve sürüş özellikleriyle daha da güçleniyor. Benzersiz PEUGEOT i-Cockpit® yeni E-408 ile gelişmiş ergonomi seviyesi sunuyor. Kompakt direksiyon, üstün çeviklik ve hassasiyet sağlayarak sürüş keyfini artırıyor. Direksiyonun hemen üzerinde göz hizasında konumlandırılan 10 inçlik 3 boyutlu dijital gösterge paneli, tamamen kişiselleştirilebiliyor ve yapılandırılabiliyor. 10-inç büyüklüğündeki yüksek çözünürlüklü merkezi multimedya ekranı, E-408'de standart olarak sunulan ve verimli TomTom bağlantılı navigasyon özelliğine de sahip olan PEUGEOT i-Connect® Advanced sistemini kontrol etme olanağı sağlıyor. Harita ekranı 10 inçlik dokunmatik ekranın tamamını kaplıyor ve bu da okunabilirliği artırıyor. Bir seyahat planlayıcı ve optimize edilmiş çözümlerle verimli navigasyon sistemi, otomobilin menzilini en üst düzeye çıkarmak ve şarj sürecini kolaylaştırmak üzere rotaları en iyi şekilde planlayan bir "yolculuk planlayıcı" içeriyor. Sistem, ideal rotayı hesaplamak üzere; kat edilecek mesafe, başlangıçtaki batarya şarj seviyesi, varış noktasında istenen batarya şarj seviyesi, hız, enerji tüketimi, trafik, yol tipi, rakım ve elbette varış noktasına yakın mevcut şarj istasyonları dahil olmak üzere çok sayıda bilgiyi dikkate alıyor.

5d39f453cc9b6f94b67a74daba9ac4e6_1.jpg

Akıllı telefonu otomobilin bilgi-eğlence sistemine bağlayan kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı ile iki telefonu aynı anda Bluetooth üzerinden bağlamak mümkün. Araçta yer alan dört adet USB-C bağlantı noktası ise yeni PEUGEOT E-408'deki bağlantı kurulumunu tamamlıyor. Bunun yanında, merkezi ekranın altında konumlandırılan ve tamamen kişileşleştirilebilir olan i-Toggles paneli benzersiz bir estetik ve teknoloji seviyesi sağlıyor. 5 adet kişiselleştirilebilir i-Toggle, kullanıcının tercihine göre iklimlendirme kontrolü, telefon teması, radyo istasyonu, uygulama başlatma gibi işlevlere dokunmaya duyarlı bir kısa yol sunuyor. Bu panel, 8 adede kadar kişiselleştirilebilir profil ile her bir sürücü için kişiselleştirilebiliyor.

Günlük hayatı daha güvenli ve pratik kılan "OK PEUGEOT" doğal dilde ses tanıma sistemi, tüm bilgi-eğlence işlevlerine ve ChatGPT'ye erişim sağlıyor. Tüm yeni nesil PEUGEOT modelleri gibi, yeni E-408 de; turistik bilgiler veya bir yolculuk sırasında çocukları meşgul etmek üzere bir test oluşturmak gibi tüm taleplere sesli komutla yanıt veren üretken yapay zekâ ChatGPT ile donatılmış.

ÇOK OKUNANLAR