GÜNDEM › Peugeot, Foodtruck ile geçmişine göz kırpıyor

Peugeot, Foodtruck ile geçmişine göz kırpıyor

26 Nisan 2015 / 16:37 Peugeot, mobil ve kaliteli yemek hizmetine yönelik deneyimlerin yenilikçi bir yaklaşımı olan Foodtruck’ı tanıttı

Peugeot, Foodtruck ile geçmişine göz kırpıyor

Peugeot tarihi, gastronomi ve otomobilin yeri olan Fransa’da iki asır önce başlaması her iki sektörde bilgi birikimindeki hassasiyet, simya ve yeniliğe dayanıyor. 1810’dan itibaren evlerde kullanılan Peugeot el değirmenlerini testere şeritlerine dönüştürüyor. Sanayi macerası hızla gelişirken, 1840’da ilk Peugeot kahve değirmeninin, daha sonra da 1874’de mekanizması ömür boyu garantili olan ilk Peugeot karabiber değirmeninin doğuşuna neden oluyor. 1882’de, Peugeot’nun ulaşım aracı olan Grand Bi bisikleti gün yüzüne çıkıyor ve kısa bir süre sonra onu başka vizyon ürünü olan ilk Peugeot otomobili takip ediyor. O tarihten beri, Peugeot’nun ürettiği 65 milyondan fazla araç tüm dünya yollarına çıktı.

Yaratıcılık ve tasarımla bu iki yüz yıllık bilgi ve deneyim birikimi, bugün Peugeot’nun eşsiz vizyonunun ürünü olan, yaşam konforu ve keyfine yönelik yenilikçi mobil restoran Foodtruck konseptini yaratmak üzere bir araya geldi.

Peugeot Tasarım Laboratuvarı sorumlusu Cathal Loughnane, “Kullanıcılar her zaman tasarımlarımızın merkezinde. Peugeot Foodtruck tasarımında, yemek yapan kişiler kadar hizmet alacak kişiler de düşünüldü. Peugeot Foodtruck aracının içi ve dışı arasında hiçbir sınır olmadan şefin hazırlıklarını ve hazırladığı lezzetleri herkes izleyebiliyor.” sözleriyle yeni konseptlerinin amaç ve kullanışlılığını gözler önüne serdi.

Peugeot Foodtruck yolda seyir halindeyken, tüm Peugeot tasarım kodlarına sahip kompakt bir van olarak göze çarparken, araç park ettikten sonra alan düzeni ve işlevsellik anlayışı ile Le Bistrot du Lion adlı bir restorana dönüşüyor.

Kompakt tasarımıyla Peugeot Foodtruck şehir içi kullanımı ile mükemmel uyum gösteriyor. Varış yerine geldiğinde, araç kanatlarını açıyor ve gerçek bir amfi tiyatroya dönüşmek üzere büyüklüğünü iki katına çıkarıyor. Peugeot Foodtruck 30’dan fazla misafirin dışarıda ve Bistro du Lion’un yakınında rahatça yemek yemesine olanak sağlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR