SEKTÖREL › Peugeot ile engeller İstanbul’da aşıldı

Peugeot ile engeller İstanbul’da aşıldı

18 Haziran 2014 / 21:29 “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesi, Anadolu’dan gelen engelli katılımcılar ile ünlü sanatçılara ev sahipliği yaptı

Peugeot ile engeller İstanbul’da aşıldı

Sürdürülebilir kalkınma hedefiyle geçen yıl başlatılan "Peugeot ile Engelsiz Yaşam" projesinin 2014 yılında ilk etkinliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNDP desteği ile 14-15 Haziran tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Proje kapsamından düzenlenen gezi ve piknik organizasyonu sayesinde iki gün boyunca daha önce hiç gelmedikleri İstanbul’da keyifli zaman geçiren engelli sporcular, Ayasofya, Sultanahmet gibi tarihi yerleri gezerek, şehrin güzelliklerine tanıklık ettiler. İstanbul’un güzelliği karşısında oldukça etkilenen katılımcılar, bol bol fotoğraf çektirerek, bu keyifli anları ölümsüzleştirdiler.

Özel bir sahnenin kurulduğu Caddebostan sahilinde gerçekleşen etkinliğin ikinci ayağında ise, engelli katılımcılar grafiti sanatçılarıyla bir araya gelerek Peugeot 208 model aracı birlikte boyadılar. Üzerine grafiti uygulanan araç ve engelli katılımcıların hayallerinin çizildiği tişörtler Peugeot’nun bayilerinde sergilenerek tüm Türkiye ile buluşacak.

“Peugeot ile Engelsiz Yaşam “ projesi kapsamında iki gün boyunca birbirinden farklı aktivitelerle engelleri aşmak için bir araya gelen engelli katılımcılar bu güzel hafta sonu programının ardından evlerine dönüş için yola çıktılar.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR