TEST MERKEZİ › Peugeot RCZ R

Peugeot RCZ R

12 Temmuz 2013 / 13:46 Peugeot RCZ'nin 270 beygirlik 'R' versiyonu, üretime hazır haliyle karşınızda...

Peugeot RCZ R
Peugeot, coupe modeli RCZ'nin daha sportif ve güçlü bir versiyonunu sunmaya hazırlanıyor. Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılıp, 2014'ün başlarında satışa sunulması planlanan RCZ R, hem güçlü motoru hem de daha sportif yürüyen aksamıyla performans tutkunlarının beğenisini kazanacak gibi görünüyor. 

RCZ'de şu an 156 ve 200 beygirlik versiyonlarıyla görev yapan 1.6 litrelik THP turbo motor 'RCZ R'da 270 beygir güç üretiyor. Tork ise 1900-5500 d/d aralığında 330 Nm olarak veriliyor. Yürüyen aksamı da elden geçirilen RCZ R'da daha sert viraj çubuklarına, gövde yüksekliğini 10 mm azaltan süspansiyonlara ve Torsen kilitli diferansiyele yer verilmiş. 235/40 R19 ebadında lastiklerin üzerine yol alan otomobilin fren sisteminin de güçlendirildiği açıklanıyor. Tüm bunların yanı sıra ağırlığı da azaltılan RCZ R, 0'dan 100 km/s hıza 5.9 saniyede ulaşıyoe ve maksimum 250 km/s hıza çıkabiliyor. Otomobilin 0-400 metre deparınıysa 14.2 saniyede tamamladığı açıklanmakta.

RCZ R, Moroccan Red, Nera Black, Mercury Grey ve Opal White adında dört farklı gövde rengiyle sunulacak. Zengin bir standart donanıma sahip olacağı açıklanan coupe'de xenon farlar, multimedya sistemi ve navigasyon standart olarak sunulacak. Kabini de standart RCZ'lerden farklı detaylara sahip olan RCZ R'da 'Peugeot Sport' imzalı daha sportif tasarımlı Alkantra kaplı koltuklara, daha küçük bir direksiyon simidine, 'R' logolarına ve daha kısa bir vites topuzuna yer verilmiş.

ÇOK OKUNANLAR