LANSMAN › Peugeot RIFTER satışa sunuldu

Peugeot RIFTER satışa sunuldu

18 Mart 2019 / 01:06 Binek otomobil karakteri ve donanımıyla dikkat çeken RIFTER'ın fiyatı 114 bin TL'den başlıyor

Peugeot RIFTER satışa sunuldu

Peugeot, yeni hafif ticari modeli RIFTER’ı dikkat çekici donanımlar ile satışa sundu.  Peugeot’nun güncel tasarım diliyle şekillenen Rifter, sınıfını aşan özellikleriyle adeta crossover segmentine alternatif oluyor. Gaziantep’te gerçekleştirilen keyifli bir lansman organizasyonu ile tanıtılan Rifter 114 bin TL ile 150 bin TL arasında değişen fiyat etiketleri taşıyor.

RIFTER sahip olduğu özelliklerle rakiplerinden farklılaşmayı başarıyor. Peugeot i-Cockpitmimarisi, anahtarsız giriş sistemi, Zenith cam tavan opsiyonu, elektrikli arka camlar, açılır bagaj kapısı camı, ekstra saklama gözleri, advanced grip kontrol, LED gündüz farları, yokuş iniş destek sistemi, adaptif hız sabitleme ve ileri sürüş destek sistemleriyle segmentinin üzerine çıkan otomobil, yüksek sürüş pozisyonuyla da adeta SUV hissiyatı sunuyor. Kabin tasarımı, RIFTER’ın en iddialı olduğu özelliklerin başında geliyor. İki kenarı düz tasarlanan kompakt boyutlu direksiyon simidi, sürücünün doğrudan görüş alanında bulunan 8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran ve krom çerçeveyle kalite algısı artırılan yükseltilmiş gösterge paneli olmak üzere birbirini tamamlayan farklı donanımların birleşiminden oluşan Peugeot i-Cockpit kapıların gerisindedikkat çekici bir ortam yaratmakta. Elektrikli bir perdeye sahip olan tek parça Zenith tavan opsiyonu da bu sınıfta görmeye alışık olmadığımız özelliklerden biri.

bfc3b8ff7de232bde0c43eb6f9805b8c_0.jpg

4.4 metrelik bir uzunluğa sahip olan RIFTER ferah bir kabine sahip. Araç ayrıca 775 litre ile 3500 litre arasında değişen bagaj hacmi, katlanarak uzun nesnelerin taşınabilmesine imkan tanıyan ön yolcu koltuğu, iki farklı konumda ayarlanabilen bagaj rafı, toplam hacmi 186 litreye varan eşya gözleri ve Zenith tavan ile gelen ekstra gözler sayesinde kullanışlılık ve fonksiyonelliği de ön planda tutuyor.

bfc3b8ff7de232bde0c43eb6f9805b8c_3.jpg

PSA Grubu’nun EMP2 platformu esas alınarak tasarlanan Peugeot RIFTER bu sınıftaki bir otomobil için oldukça keyifli ve konforlu bir sürüş sunuyor. Pseudo MacPherson ön süspansiyonlar ve çapraz bağlantılı bir arka süspansiyonlar sayesinde otomobil, dinamik ve keyifli bir karaktere sahip. 10.8 metrelik dönüş çapı ile şehir içinde rahat bir kullanım vaat eden RIFTER’ın yerden yüksek yapısı ise bozuk zeminlere oldukça uygun. İsteğe bağlı olarak sunulan ve Michelin Latitude Tour lastiklerle desteklenen Advanced Grip Control ve Yokuş İniş Desteği (HADC) de RIFTER’ı bir SUV alternatifine dönüştürmekte.

bfc3b8ff7de232bde0c43eb6f9805b8c_2.jpg

VERİMLİ DİZEL MOTORLAR

Peugeot RIFTER, CO2emisyon salım değerini ve yakıt tüketimini düşürmek üzere optimize edilen motorlarla yollara çıkıyor. Euro 6.c emisyon normunu karşılayan BlueHDi dizel motorlar 2 farklı güç seçeneği ile satışa sunuluyor. Giriş seviyesi olarak sunulan 100 bg gücündeki 1.6 BlueHDi, 5-ileri manuelşanzıman ile kombine ediliyor. Ürün gamında daha üstte konumlanan S&S özellikli 130 bg gücündeki 1.5 litrelik BlueHDi ise standart olarak 6-ileri manuel şanzımanla, isteğe bağlı olarak ise 8-ileri tam otomatik EAT8 şanzımanla donatılıyor. Tüm dizel motor seçenekleri partikül filtresine ve seçici katalitik indirgeme sistemine sahip. 

RIFTER’da Peugeot’nun en güncel teknolojileri de sunulmakta. Donanım seviyesine bağlı olarak değişkenlik gösteren bu özellikler arasında; Elektrikli Park Freni, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, kapsamı genişletilen Aktif Trafik Levhası Tanımlama Sistemi, Aktif Şerit Takip Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Aktif Güvenlik Freni, kısa ve uzun farların otomatik olarak devreye girmesini sağlayan Akıllı Far Asistanı, kuş bakışı görüntü de yansıtan Visiopark 180° Geri Görüş Kamerası, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Anahtarsız Giriş Sistemi, MirrorLink, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu bilgi eğlence sistemi bulunuyor. Yani RIFTER donanım özellikleriyle de hafif ticari sınıfının ötesine geçiyor.

bfc3b8ff7de232bde0c43eb6f9805b8c_1.jpg

SPORTİF VE ŞIK GT LINE VESİYONU

Peugeot RIFTER’da GT Line versiyonu da sunuluyor. Markanın GT Line ürün gamını tamamlayan bu seçenek, ön ızgara çerçevesi, yan ayna kapakları, tavan rayları ve yan gövde çıtaları olmak üzere bir dizi Onyx Siyah eklentiyle sunuluyor. 17 inçlik “Aoraki” alaşım jantlarla desteklenen bu paketin getirdiği tasarımsal farklılıkları “GT Line” logoları tamamlıyor. GT Line, deri direksiyon simidi, özel renkleri ve döşemesi ile göze çarpan konsol tasarımı ve  desenli arka plana sahip gösterge paneli ile iç mekanı da daha çık bir ortama dönüştürüyor.

PEUGEOT RIFTER LANSMAN FİYATLARI
RIFTER Active 1.6 BlueHDi 100 bg MT……………114.000 TL
RIFTER Active Stil 1.6 BlueHDi 100 bg MT……..122.000 TL
RIFTER Active Stil 1.5 BlueHDi 130 bg EAT8…..134.000 TL
RIFTER Allure 1.5 BlueHDi 130 bg MT……………132.000 TL
RIFTER Allure 1.5 BlueHDi 130 bg EAT8…………144.000 TL
RIFTER GT Line 1.5 BlueHDi 130 bg EAT8………150.000 TL

ÇOK OKUNANLAR