
Peugeot'dan "Roland-Garros"a çevreci destek!
30 Mayıs 2021 / 23:07 Peugeot, 2021 Fransa Açık Tenis Turnuvası'na elektrikli ve PHEV araç filosuyla destek veriyor

38 yıldır “Roland-Garros” Fransa Açık Tenis Turnuvası’nın resmi ortağı olmaya devam eden Peugeot, etkinliğin bu yılki ayağında bir ilki gerçekleştiriyor. Peugeot; turnuvada yer alacak oyuncuların, VIP misafirlerin ve yetkililerin tüm ulaşımını, tamamı elektrikli araçlardan oluşan bir filoyla sağlayacak. Turnuvada görev alacak olan toplam 162 Peugeot modelinin, üçte ikisi şarj edilebilir hibrit modellerden, diğerleri ise tamamen elektrikli modellerden oluşuyor.
Peugeot’nun turnuvada yer alacak filosu içerisinde; yeni 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, PEUGEOT 508 HYBRID, PEUGEOT SUV 3008 GT HYBRID, PEUGEOT SUV e-2008, PEUGEOT e-TRAVELLER, ve PEUGEOT e-EXPERT yer alıyor. Böylelikle Peugeot; Fransa Açık Tenis Turnuvası’nı dünyada tamamen elektrikli ulaşımla ilişkilendirilen türünün ilk spor etkinliği haline getiriyor.

PEUGEOT’nun bu yılki etkinlikte görev alacak olan çevreci filosu, 2019 yılı ile kıyaslandığında 7,5 kat daha düşük bir değerle, araç başına ortalama 22,7 gr/km CO2 emisyon salımı gerçekleştiriyor. Emisyonlardaki bu önemli azalma, PEUGEOT’nun turnuva lokasyonu olan Porte d’Auteuil Bölgesi’nin hava kalitesini koruma konusundaki hassasiyetini de vurguluyor. Etkinlikte Peugeot'nun marka elçiliğini ise Profesyonel Tenisçiler Birliği sıralamasına göre günümüz tenis dünyasının 1 numarası olan Novak Djokovic üstleniyor. Roland-Garros kortlarında maça çıktığında Peugeot ismini polo yaka tişörtünde taşıyacak olan Djokovic, turnuvanın başında yayınlanmaya başlayacak olan 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED’e özel reklam kampanyasında da rol alacak. Peugeot ise Roland-Garros ile olan ortaklığının bir parçası olarak, turnuva boyunca özel bir platformda yeni 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED SW versiyonunu sergileyecek.

Konuyu değerlendiren Peugeot CEO’su Linda Jackson; şarj edilebilir hibrit, elektrikli ve çevreci araçlara geçişleri konusundaki kararlılıklarını turnuvada bir kez daha vurguladıklarını belirterek, “Peugeot, son iki yıl içinde düşük ve sıfır emisyonlu araçları piyasaya sürme sürecini önemli oranda hızlandırdı. Bu yılın sonunda ürün gamımızdaki araçların %70’i elektrikli olacak. Ve 2025 yılına kadar, tüm Peugeot ürün gamında elektrikli alternatifi olacak” dedi. Peugeot'nun yeni marka kimliğinin geniş bir kitleye duyurulması konusunda da turnuvanın önem taşıdığının altını çizen Jackson, “Peugeot markası yaklaşık 40 yıldır deneyim, cazibe ve duyguları harekete geçirme olmak üzere, kendi değerlerini tenis dünyasıyla birleştiriyor. Roland-Garros turnuvası sırasında tüm kıtaları kapsayan yüz milyonlarca televizyon izleyicisine yeni Peugeot logomuzu tanıtmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Fransa Tenis Federasyonu Başkanı Gilles Moretton ise açıklamasında; “Fransa Tenis Federasyonu, sürdürülebilir gelişmeye odaklanan bir strateji izliyor. Roland Garros turnuvası ise oldukça prestijli bir vitrin. Yaklaşımımızı göstermek bizim için çok önemli. Peugeot’nun turnuva için sunduğu 162 elektrikli araçlık filo, çevre bilinci çabalarımıza önemli ve sevindirici bir katkı” dedi.
-
Mercedes-Benz She’s Mentoring 2026’ya 1.154 başvuru
Üç kategoride düzenlenen programa en yüksek ilgi yüzde 40,4 ile teknoloji ve inovasyon alanında oldu
-
C Serisi elektrik dönüşümünü tamamladı
Mercedes-Benz, tamamen elektrikli yeni C-Serisi ile orta sınıfta teknolojik çıtayı yükseltiyor
-
Grandland'in 4 çeker versiyonu geldi
Çift motorlu Grandland Elektrik AWD, 4x4 çekiş sistemi ve 473 km menziliyle satışa sunuldu
-
Opel'in performanslı elektriklisi Türkiye'de...
281 HP güce sahip olan tamamen elektrikli Mokka GSE, ralli esintili mühendisliğiyle dikkat çekiyor
-
Yeni DS N°4 Türkiye’de satışa çıktı
DS'in kompakt modeli, 3,07 milyon TL’den başlayan fiyat ve lansman kampanyasıyla satışa çıktı
-
Yeni Juke elektrikli oluyor
Tamamen elektrikli yeni Nissan Juke, 2027 yılında Avrupa yollarına çıkacak
-
AUTOBEST’ten Grande Panda’ya ödül!
Fiat Grande Panda, AUTOBEST kapsamında “Avrupa’nın En İyi Otomobil Tasarımı” seçildi
-
Hyundai Çin’de IONIQ atağını başlattı
Marka, VENUS ve EARTH konseptleriyle elektrikli mobilitedeki yeni stratejisini duyurdu
-
Araç muayenede “kanal” dönemi sona eriyor
Yapay zekâ ve temassız tarama teknolojileri, muayene süreçlerini hızlandırarak bekleme sorununu azaltmayı hedefliyor
-
Honda’ya Red Dot 2026’da 4 tasarım ödülü
WN7 ve UNI-ONE “En iyinin en iyisi” seçilirken, Prelude e:HEV ve Miimo modelleri de ödül kazandı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS