SEKTÖREL › Peugeot'dan yeni Boxer Midibüs...

Peugeot'dan yeni Boxer Midibüs...

24 Eylül 2011 / 02:00 Boxer Midibüs, 16+1 oturma düzeninde 'Personel' ve 'Okul' olmak üzere iki farklı versiyona sahip

Peugeot'dan yeni Boxer Midibüs...
Midibüs dönüşümünde baz olarak kullanılan Boxer camlı van 4 tonluk azami yüklü ağırlığa sahip. Böylece 16+1 midibüs dönüşümlerinde sadece Okul Taşıtı olarak değil, yetişkin servisi olarak da geçerli mevzuatlara tam uygunluk gösteriyor. Yeni Boxer Midibüs’de yüksek yük taşıma kapasitesi ile daha konforlu bir seyahati mümkün kılmak üzere arka süspansiyon yumuşatılmış.

Boxer artırılmış iç boyutları ve sınıfının en geniş iç ölçüleri ile 16 yetişkin yolcunun fazlasıyla yeterli diz mesafesine sahip olacağı şekilde ayarlanmış. Koridorlu iç mekan tasarımı yolcuların araç içinde rahat bir şekilde yerleşimine olanak sağlıyor. En arka sıra koltuklar üçlü yerleşime sahip. Tüm bu konforun yanında güvenliği de elden bırakmayan Boxer’da regülasyona uygun olarak, koridorun sonunda ve tavandan olmak üzere iki adet acil çıkış bulunuyor.

Yeni Boxer Midibüs'te standart olarak sunulan yüksek performanslı türbin tipi tavan klima en sıcak havalarda bile kabin içinin serin kalmasını sağlarken her bir yolcunun kendi üzerindeki havalandırmadan dağıtılan hava miktarını ayarlamasına olanak sağlıyor. En arka sırada oturan yolcular içinde havalandırma kanalları mevcut. Yeni Boxer Midibüs’ün otomatik hale getirilmiş sıkışma önleyici sistemli kayar kapısı sürücü tarafından ön konsoldaki kilitleme butonları ile kontrol ediliyor. Kapıya yerleştirilen güvenlik sistemi kapanma sırasında meydana gelebilecek herhangi bir sıkışma durumunda kapının hareketini hemen terse çevirerek sıkışmayı önlüyor. Yolcuların araca rahat erişimlerini sağlamak üzere kayar kapı altına elektrikli otomatik basamak ilave edilmiş. Basamak tamamen kapının çalışması ile paralel hareket ediyor.

Tek dokunuşla çalışan elektrikli yan camlar, ısıtmalı elektrikli ikili yan aynalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, direksiyondan kumandalı radyo-CD çalar gibi özellikler Boxer Midibüs’te standart olarak sunuluyor. Boxer panel vanlarda olduğu gibi Boxer Midibüs versiyonlarında da hem ön hem arka tekerleklerde disk frenler bulunuyor ve kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS), elektronik fren gücü dağıtım sistemi (REF) ve acil fren yardım sistemi (AFU) standart olarak sunuluyor. Ayrıca çekiş kontrol sistemi (ASR), elektronik denge programı (ESP), yokuşta kalkış yardımı sistemi (Hill Holder) ve yük dağılım kontrol sistemi (LAC) Aktif Güvenlik Paketi (AGP) dahilinde isteğe bağlı olarak sunuluyor.

Okul versiyonunda araç, çevresel kamera sistemi ile donatılmış. Arkada, sağ yan aynanın altında ve 2 adet ön tampon içinde olmak üzere araçta üzerinde toplam 4 adet kamera bulunuyor. Kamera görüntüleri, sürücünün sol tarafına yerleştirilen bir ekran aracılığıyla izleniyor. Böylece, çocukların araca iniş-binişleri, aracın önündeki kör noktalar şoför tarafından içerinden izlenebiliyor.

6 ileri mekanik vites kutusu ile sunulan 120 bg gücündeki 2.2 HDi motor, 2000 d/d'de maksimum 320 Nm torka sahip. Bakım aralıkları 30.000 km. olan 2.2 HDi motoru ile Yeni Boxer Midibüs, daha düşük bakım maliyeti sağlayarak büyük bir avantaj yaratıyor.

ÇOK OKUNANLAR