MOTORSPORLARI › Peugeot’nun 2016 Rally Raid resmi pilotu Sebastien Loeb!

Peugeot’nun 2016 Rally Raid resmi pilotu Sebastien Loeb!

21 Kasım 2015 / 11:47 Birçok başarıya imza atmış olan tecrübeli Fransız pilot Sebastien Loeb 2016 sezonunda Peugeot Sport takımına katılıyor

Peugeot’nun 2016 Rally Raid resmi pilotu Sebastien Loeb!

Peugeot ile Sebastien Loeb 2016 sezonunda güçlerini birleştiriyor. Dakar Rallisi ile yeni statüsüne kavuşacak olan tecrübeli Fransız pilot, 2016 Rally Raid sezonu boyunca Peugeot adına yarışacak. Peugeot ve Loeb daha önce 2013 yılında Pikes Peak tırmanma yarışında bir araya gelip önemli bir başarıya imza atmıştı.

Yeniden Peugeot ile bir araya gelen Loeb konu ile ilgili olarak; “Kariyerimi, yeni keşfettiğim bir branşta tamamlamak benim için yeni bir fırsat. Öğrenmek için zaman ayırmak gerekiyor, ben de yarışlar ve testler boyunca bunu yapıyorum. Gerek Citroen ile WRC’de 9 dünya şampiyonluğum ve WTCC’de kazandığım zaferler olsun, gerekse Peugeot ile iki yıl önce ABD’de birlikte açtığımız yeni sayfa olsun, tüm bu başarıları PSA Grubu’nun bünyesinde yaşamış olmaktan mutluyum. Daha kazanacağımız birçok motive edici macera ve şampiyonalar var.” şeklinde konuştu.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR