MOTORSPORLARI › Peugeot'nun WEC pilotları 508 PSE kullanıyor

Peugeot'nun WEC pilotları 508 PSE kullanıyor

03 Mayıs 2021 / 11:56 360 beygir gücündeki "508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED" WEC pilotlarının tercihi oldu

Peugeot'nun WEC pilotları 508 PSE kullanıyor

PEUGEOT’nun bugüne kadar ürettiği en güçlü seri üretim otomobil 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, başta Avrupa olmak üzere otomobil severlerle buluşmaya hazırlanıyor. 508 PSE'nin direksiyonuna ilk geçen müşteriler ise markanın Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda mücadele eden WEC pilotları Loïc Duval, Kevin Magnussen, Paul Di Resta, Mikkel Jensen, Gustavo Menezes ve James Rossiter oldu. 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED modelinin sedan veya station wagon gövde tipleri bulunuyor.

Peugeot pilotlarından Paul Di Resta yeni otomobiliyle ilgili ilk deneyimlerini şu şekilde aktardı: “508 PEUGEOT SPORT ENGİNEERED ile gerçekten çok iyi vakit geçiriyorum… Aile için mükemmel bir otomobil olurken, aynı zamanda benim gibi biri için iyi tasarlanmış bir otomobil olduğunu da hissettiriyor. Yarış otomobili ile aynı fabrikada geliştirilmiş olmasının yarattığı bağa bayılıyorum. Otomobili teslim aldığım günden bu yana şehir içinde elektrikli-hibrit modunda kullanıyorum. Ayrıca çocuk oto koltuklarına da uygun.”

9de56a6c794798ce6eeb80f9c7829dfe_0.jpg

Spor ve uzun mesafe meraklısı James Rossiter ise şunları ekledi: “Özellikle sürüş kontrol sistemleri, amortisörler ve elektronik kontrol sistemleri üzerinde yapılan ayarlardan gerçekten etkilendim. Sistemler sürüş tarzınıza yanıt verebiliyor, her koşula ve sürüş tarzınıza uyum sağlamak için otomobilin davranışlarını değiştirebiliyor. Bu benim için PEUGEOT SPORT’u tamamen farklı bir seviyeye taşıyan bir şey. Elektromotorun gücünü, torkunu ve hassas tepkisini hissetmek çok güzel. Station wagon versiyonunda bisikletimi veya Flightboard’umu arkaya koyabiliyorum. Her sabah oyuncaklarımla istediğim yere rahatlıkla seyahat edebiliyorum ki bu benim için çok büyük bir keyif.”

9de56a6c794798ce6eeb80f9c7829dfe_1.jpg

PEUGEOT SPORT mühendislerinin uzmanlığını ve teknolojik birikimini ortaya koyduğu 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, kombine olarak 360 bg güç ve 520 Nm tork değerleri sunan bir hibrit motora sahip. 0'dan 100 km/s hıza 5.2 saniyede çıkan 508 PSE'nin maksimum hızı ise 255 km/s. Otomobilin şasisini üst düzey konfor ve üstün yol tutuşu özellikleri sunacak şekilde uyarlayan PEUGEOT SPORT mühendisleri, böylece markanın DNA’sının merkezinde sürüş keyfinin yer aldığını da vurguluyor. 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, Fransa Versay’daki PEUGEOT SPORT atölyelerinde tasarlanarak yine Fransa’da bulunan Mulhouse şehrinde üretiliyor.

ÇOK OKUNANLAR