YEDEK PARÇA › Pirelli'den Hyundai i30 N için özel bir P Zero

Pirelli'den Hyundai i30 N için özel bir P Zero

11 Ekim 2017 / 14:03 i30 N'in lastiği Pirelli’nin İtalya’da Settimo Torinese’deki yüksek teknoloji fabrikasında üretiliyor...

Pirelli'den Hyundai i30 N için özel bir P Zero

Pirelli, yeni Hyundai i30 N için özel bir P Zero versiyonu geliştirdi. 235/35 R19 ölçülerindeki ultra yüksek performans lastiğinin, Hyundai'nin bu ilk hot hatch modelinin spesifik özelliklerine uyacak şekilde geliştirildiği açıklanıyor.

Hyundai i30 N için özel olarak geliştirilen P Zero’nun tanınması amacıyla lastik yanağına ‘HN’ işareti eklenmiş. Özel lastik, Pirelli’nin Mükemmel Uyum stratejisinin bir başka örneği olma niteliğini taşıyor. Bu yaklaşımı esas alan Pirelli mühendisleri, belirli bir otomobilin teknik gerekliliklerine ve özelliklerine göre en hassas şekilde ayarlanan lastikler geliştirebiliyor.

275 bg güç ve 353 Nm maksimum tork (overboost: 378 Nm) verileri sunan 2-litrelik turbo motora sahip olan i30 N'in virajları çok sevdiği açıklanıyor. Bu bağlamda otomobildeki ‘N’ logosu da bir şikanı simgeliyor. Buna karşılık otomobilin günlük kullanım gereksinimlerini de çok iyi karşıladığı bu yüzden de geliştirilen lastiğin, hem performans hem de günlük kullanım ihtiyaçlarına çok iyi cevap verebildiği belirtiliyor.

ÇOK OKUNANLAR