SEKTÖREL › Pirelli'den yenilikçi CyberFleet teknolojisi...

Pirelli'den yenilikçi CyberFleet teknolojisi...

04 Ekim 2013 / 01:04 Pirelli, Avea işbirliğiyle geliştirdiği yenilikçi sürüş teknolojisi “CyberFleet”i pazara sunuyor

Pirelli'den yenilikçi CyberFleet teknolojisi...
Pirelli, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Avea’nın çözüm ortaklığıyla ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği Yenilikçi Sürüş Teknolojisi CyberFleet’i  bu ay  pazara sunuyor.

Dünya lansmanı geçtiğimiz aylarda yapılan ve  patenti Pirelli’ye ait CyberFleet teknolojisinin Türkiye tanıtımının yapıldığı  basın toplantısı, Pirelli Başkan Yardımcısı Alberto Pirelli, Pirelli CEO’su Mete Ekin, Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Pirelli Grubu Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Direktörü Alberto Vigano  ve  Pirelli Türkiye Ticaret Direktörü Aşkın Bedük'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Kullanıcıların daha güvenli, filoların ise daha ekonomik sürüş elde edeceği CyberFleet teknolojisi ile lastiklerin içerisine yerleştirilen sensörler sayesinde lastik hava basıncı, lastik  ısısı gibi güvenliği, yakıt tüketimini ve çevresel etkileri önemli ölçüde etkileyen bilgiler, sürücüye ve filo yöneticisine aktarılacak. Avea altyapısı üzerinden kesintisiz iletişimle çalışan sistem sayesinde hem araç kullanıcısı hem de filo yöneticisi kısa sürede lastikler hakkında bilgi sahibi olarak gerekli tedbirleri alabilecek.

Bir filonun araç başına yılda 1.000 Euro yakıt tasarrufu elde edebileceği yeni teknolojiyle 2014 sonunda 1.000 araca ulaşması hedeflenen projede;  bu sayede 1 milyon Euro yakıt tasarrufu, 2 bin ton daha az karbon salınımı (CO²) salınımı ile çevreye katkı, yol ve yük güvenliği sağlanacak.
 
Lastiklerin tüm dünyada trafik kazalarının sebeplerinde ikinci sırada yer aldığı ve Türkiye’de araçlarda mekanik kusurdan meydana gelen kazaların yüzde 60’ının lastiklerden meydana gelmesiyse, lastikler hakkındaki hava basıncı ve ısı bilgilerinin sürücülere aktarılmasının güvenlik açısından taşıdığı önemi ortaya koyuyor.
 
CyberFleet teknolojisi ile kazalar daha da azalacak
Basın toplantısı kapsamında CyberFleet teknolojisinin gelecek için önemine dikkat çeken Türk Pirelli CEO’su Mete Ekin yeni teknoloji hakkında; “Ciromuzun %3’ünü Ar-Ge yatırımlarına harcıyor ve güvenlik, ekonomi ile çevreciliği ön planda tutarak tüketicilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Günümüzde filoların ve lojistik firmalarının en büyük maliyet kalemini yakıt tüketimi oluşturuyor. Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan CyberFleet ile yakıt tüketimi ve güvenliğinin en önemli etkenlerinden biri olan lastik hava basıncını sürücülere ileterek, yakıt ekonomisine ve kazaların azalmasına katkıda bulunuyoruz. Günümüzde, ürünlerin teknolojik özelliklerinin yanı sıra sunduğunuz hizmet de çok büyük önem taşıyor. Yenilikçi teknolojileriyle adından söz ettiren bir marka olarak bu proje için en az bizim kadar teknolojik ve yenilikçi bir iş ortağıyla yola çıkmamız tesadüf değil. Avea’nın güçlü iletişim altyapısı sayesinde, bu bilgileri kolaylıkla tüketicilerimize iletebileceğiz” dedi.
 

ÇOK OKUNANLAR