YENİ MODELLER › Plug-in hibrit Astra'lar tanıtıldı

Plug-in hibrit Astra'lar tanıtıldı

02 Aralık 2022 / 00:13 Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe, plug-in hibrit teknolojisini performansla birleştiriyor

Plug-in hibrit Astra'lar tanıtıldı

Opel’in performanslı elektrikli modelleri için yarattığı GSe alt markası yollara çıkmaya hazırlanıyor. “Grand Sport elektrik” anlamına gelen GSe logosunu taşıyan Astra ve Astra Sports Tourer modellerini tanıtan Opel, bu otomobillerde şarj edilebilir hibrit teknolojisine yer veriyor. Performans dışında emisyonsuz ulaşım da sağlayan Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe, sadece bu versiyona özel bir şasiye sahip. Astra'nın diğer versiyonlarına kıyasla GSe daha çevik ve hassas sürüş özellikleri sergiliyor. Direksiyon, süspansiyon ve fren sistemlerinin, sürücüden gelen emirlere anında ve kontrollü bir yanıt verdiği açıklanıyor. 

Opel, yeni Astra GSe modellerini 10 milimetre alçaltılmış özel bir şasi ile donatarak performans odaklı kullanım özellikleri sunuyor. Direksiyonun sportif kurulumu GSe’ye özel. Ön ve arka süspansiyonun yayları ve yağlı amortisörleri sadece üstün sürüş dinamikleri değil, aynı zamanda konfor için de özel olarak ayarlanmış. Amortisörler, yüksek frekanslarda (Süspansiyon Kontrolü) ve düşük frekanslarda (Gövde Kontrolü) olmak üzere farklı sönümleme özellikleri sağlayan KONI FSD (Frekans Seçici Sönümleme) teknolojisine sahip. ESP ayarları da GSe modellerine özel olarak, dinamik sürüş davranışına uyacak şekilde ayarlanmış.

Sportif sürüş deneyimi, özel direksiyon ayarı ve farklı süspansiyonlarıyla hem dinamik hem de çevreci bir karaktere sahip olduğu belirtilen Astra GSe modelleri, ünlü Manta GSe konseptindeki 18 inç hafif alaşım jantlara ve özel AGR sertifikalı GSe ön koltuklara sahip.

2980fee7bc74667a7ca0210fbc9cb923_1.jpg

165 kW/225 bg sistem gücü ve 360 Nm maksimum tork değerleri sunan yeni Astra GSe ve Astra Sports Tourer GSe'nin WLTP karma yakıt tüketimi 1,2-1,1 lt/100 km, CO2 emisyonu ise 26-25 gr/km olarak veriliyor. 

Opel'in 2024 yılına kadar portföyündeki her modelin elektrikli bir versiyonunu sunma ve 2028 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka olmaya yönelik net planları bulunuyor. Opel bugün ise Grandland ve Astra gibi şarj edilebilir hibrit modellerden hafif ticari araçlara kadar 12 elektrikli model sunuyor. 

2980fee7bc74667a7ca0210fbc9cb923_0.jpg

Opel CEO’su Florian Huettl yeni GSe modellerini; “Yeni Astra GSe ve yeni Astra Sports Tourer GSe, 2028 yılına kadar tamamen elektrikli bir marka olma stratejimizle örtüşüyor. Dolayısıyla dinamik yeni alt markamızı pazara sunmak için ideal otomobiller. GSe’nin yakın gelecekte ürün gamımızın tepe noktası ve sportif alt markamız olarak geri döneceğini duyurmaktan çok mutluyum. Çok beğenilen yeni, iddialı ve yalın tasarım dilimizde olduğu gibi, bir kez daha zengin mirasımızdan ilham aldık ve ona modern bir dokunuş kazandırdık. GSe logosu gelecekte sadece dinamik ve eğlenceli otomobilleri ifade etmekle kalmayacak, aynı zamanda tamamen elektrikli bir marka olma konusundaki iddialı planlarımızla uyumlu olarak Grand Sport elektrik kavramını da temsil edecek.” sözleriyle değerlendirdi. 

ÇOK OKUNANLAR