GÜNDEM › Porsche 2014 Yılında Macan ve 918 ile Karlılığı Arttırmayı Hedefliyor

Porsche 2014 Yılında Macan ve 918 ile Karlılığı Arttırmayı Hedefliyor

19 Ekim 2013 / 14:51 Alman otomobil üreticisi Porsche, 2014 yılı için ürün gamına eklenen kompakt suv modeli Macan ve 918 Spyder hybrid modelleriyle karlılığı arttırmayı hedefliyor.

Porsche 2014 Yılında Macan ve 918 ile Karlılığı Arttırmayı Hedefliyor

VW Grubuna bağlı olan markanın 2014 yılı hedefleri açıklandı. Faiz ve vergilerin yükselmesiyle artan giderleri ve düşen karlılığı yükseltmek, Porsche'nin 2014 yılı için önemli hedefleri arasında yer alıyor.
Porsche Finans Sorumlusu Lutz Meschke ; "Yeni modellerin üretimi için yapılan kapasite arttırımı ve oluşturulan yeni üretim bantlarının giderleri yılın ikinci yarısı için daha fazla olacaktır, hedefimiz 2014 karlılığını arttırmak" dedi.
Vw grubu geçtiğimiz Ağustos ayında Porsche markasının tüm üretim işlemlerini ele almıştı. Audi ve Bentley gibi lüks otomobil markalarına da sahip olan Vw grubu, Avrupa'nın içinde bulunduğu ekonomik krizden etkilenmişti. İşsizlik oranlarının düşmesi ve ekonominin toparlanmasının ardından lüks otomobil taleplerinin artması hedefleniyor.
Seri üretimine bu yıl başlanacak olan 918 spyder hybrid, markanın karlılığı açısından önemli bir noktada yerini alıyor.
Üretimine bu yıl içerisinde başlanılan Macan ise 2014 yılının başlarında yollara çıkmayı bekliyor. Ayrıca 911'in tavanı çıkartılabilir modeli olan Targa'nın da satışına devam edilecek.
Meschke, "Geliri en az %15 arttırmak için yeni ürünler birer gerekliliktir." dedi ve ekledi ; "Demir gibi sert olmayan projeler markanın kabul ettiği projeler arasında yer alamaz."

ÇOK OKUNANLAR