YENİ MODELLER › Porsche Cayenne 7 inçlik PCM sistemine kavuştu

Porsche Cayenne 7 inçlik PCM sistemine kavuştu

16 Mart 2016 / 22:21 Porsche Communication Management sistemi artık bütün Cayenne'lerde standart donanım olarak yer alıyor

Porsche Cayenne 7 inçlik PCM sistemine kavuştu

Porsche’nin çok satan SUV’si Cayenne artık markanın en son Porsche Communication Management (PCM) sistemini bütün ürün gamında standart olarak sunuyor. 7 inçlik yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekrana sahip olan bu sistem, Stuttgartlı üreticinin iddialarına göre artık daha sezgisel ve akıllı telefonlara daha benzer bir deneyim sunuyor. Artık çok dokunuşlu jestleri algılayan yeni PCM ayrıca bünyesinde barındırdığı yakınlık sensörü ile el yaklaştığında gerekli menü bileşenlerini gösteriyor. Üç boyutlu gösterim (bazı bölgelerde) sunan yüksek çözünürlüklü haritalara ilk kez sahip olan navigasyon yazılımını bünyesinde bulunduran yeni infotainment sistemi, opsiyonel olarak sunulan ve sürücüsüne canlı trafik bilgisi sunan Connection Plus modülü ile birlikte de satın alınabiliyor. Google Street View ve Google Earth uygulamalarına da sahip olan yeni PCM’de Wi-Fi hotspot özelliği de yer alıyor.

Hedef datasını PCM sistemine direkt olarak aktarma olanağı sunan Porsche Connect uygulamasını da destekleyen yeni sistem yukarıda bahsettiğimiz opsiyonel Connect Plus modülü içerisinde yer alıyor ve sürücüye otomobilin bazı fonksiyonlarını ve bilgilerini kontrol etme olanağı sağlıyor. Porsche’nin en son PCM sistemi yeni Cayenne’in yanı sıra, makyajlı 911 ürün gamında, 2016 model Macan’larda ve yeni 718 ürün gamında da yer alıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR