YENİ MODELLER › Porsche Cayman GT4 piste hazır!

Porsche Cayman GT4 piste hazır!

18 Kasım 2015 / 23:45 Alman üretici yeni yarış otomobili Cayman GT4 Clubsport’u Los Angeles’ta tanıttı

Porsche Cayman GT4 piste hazır!

Porsche Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yeni yarışçısı Cayman GT4 Clubsport’un üzerindeki örtüyü kaldırdı. Motor sporlarına ilk adımını atmak isteyenleri hedef alan yeni pist otomobil Cayman GT4 baz alınarak VLN Nürburgring Uzun Mesafe Şampiyonası, SRO GT4 Serisi, ABD Pirelli GT3 Cup Şampiyonası, Kanada Ultra 94 GT3 Cup Challenge ve Porsche Club of America’nın kulüp yarışlarında yarışma üzere geliştirilmiş.

Bir yarış otomobili olmasının da etkisiyle markanın 911 GT3 Cup yarış otomobilinde yer verdiği ön ve arka süspansiyon sistemine sahip olan Cayman GT4 Clubsport, 12 seviyeli ABS ve yarış lastikleri ile verimli bir şekilde çalışacak yeniden programlanmış ESP ile birlikte geliyor. Önde altı pistonlu, arkada ise dört pistonlu kaliperlere ve 380 mm’lik disklere sahip yüksek performanslı fren sistemi ile birlikte gelen yeni yarışçı Michelin lastiklerle çevrili 18 inçlik dövülmüş alaşım jantlarla birlikte geliyor. Otomobilin iç mekanında ise takla kafesi ve altı noktalı emniyet kemerine sahip yarış koltuğu dikkat çekiyor.

380 bg’lik maksimum güç otomobilin ortasında yer alan 3.8 litre hacimli altı silindirli motordan elde edilirken, bu motor ürettiği gücü arka tekerleklerine modifiye edilmiş çift kavramalı şanzıman üzerinden aktarıyor.

Cayman GT4 Clubsport’un siparişlerini almaya başlayan Porsche, yeni yarış otomobilinin Almanya’da 111.000 euro’dan başlayan fiyatlarla satışta yer aldığını açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR