YENİ MODELLER › Porsche Cayman

Porsche Cayman

29 Kasım 2012 / 01:48 Porsche, tıpkı Boxster gibi yeni Cayman'i de daha hafif, daha performanslı ve daha çevik bir otomobile dönüştürdü

Porsche Cayman
Porsche, yeni 911 ve Boxster modellerinin ardından yeni nesil Cayman'i de yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Resmi fotoğrafları ve teknik bilgileri ilk kez yayınlanan ikinci nesil Cayman, markanın Boxster modelinin coupe hali olarak tanımlanmakta. Porsche'nin diğer spor modellerinde de uyguladığı yenilikçi hafif gövde tasarımına sahip olan yeni Cayman'in performansı ve sürüş özellikleriyle sınıfına yeni standartlar getireceği bildiriliyor.

Cayman'da 2.7 litrelik 6-silindirli boxer motor görev yapıyor ve bu ünite eski modele göre 10 bg artışla 275 bg güç üretiyor. Maksimum güç devri 7200 d/d'den 7400 d/d'ye çıkarılan bu motor litre başına ürettiği 101,6 bg güç ile de dikkat çekiyor. Cayman'in S versiyonundaysa 325 bg gücünde 3.4 litrelik 6-silindirli motor görev yapıyor. Her iki motorda da 'VarioCam Plus' değişken supap zamanlaması özelliği bulunmakta. Cayman'in her iki motor seçeneğinin de, ısı yönetimi, otomatik start/stop fonksiyonu ve geliştirilen elektrik sistemiyle yüzde 15 daha ekonomik olduğu verilen diğer bilgiler arasında.

Standart olarak 6-ileri manuel şanzımanla sunulan Cayman'de çift kavramalı PDK şanzıman ise opsiyonel donanımlar arasında. Dinamik şanzıman bağlantılarına da sahip Sport Chrono paketi de Cayman'de opsiyonel olarak sunuluyor. Geliştirilen şasisiyle daha iyi bir yol tutuş sunduğu söylenen otomobilin önceki modelden 60 mm daha fazla olan dingil mesafesiyle de yüksek hızlarda daha stabil olduğu açıklanıyor. Yeni elektromekanik direksiyon, revize edilmiş PASM amortisörler, Porsche Torque Vectoring ve seramik kompozit fren sistemi de Cayman'de sunulan özellikler arasında.

Daha hafif, rijit ve sportif bir otomobil olarak tanımlanan yeni Cayman'ın performans verileri ise şu şekilde: 275 beygirlik standart Cayman'in 0'dan 100 km/s hıza 5.7 saniyede (PDK şanzımanla 5.6 sn, Sport Chrono paketiyle 5.4 sn) çıktığı ve  maksimum 266 km/s (PDK şanzımanla 264 km/s) hıza ulaşabildiği açıklanıyor. Bu modelin ortalama yakıt tüketimi 8.2 lt/100 km (PDK: 7.7 lt) olarak veriliyor. 325 bg'lik S logolu güçlü Cayman'in 0-100 km/s hızlanma süresiyse 5.0 saniye (PDK şanzımanla 4.9 sn, Sport Chrono paketiyle 4.7 sn) olarak belirlenmiş. Maksimum 283 km/s (PDK ile 281 km/s) hıza ulaşabildiği açıklanan güçlü versiyonun ortalama tükeitmiyse 8.8 lt/100 km (PDK: 8.0 lt/100 km) olarak verilmekte.

ÇOK OKUNANLAR