YENİ MODELLER › Porsche, hibrit Panamera’yı Paris’te tanıtacak

Porsche, hibrit Panamera’yı Paris’te tanıtacak

09 Eylül 2016 / 09:04 Stuttgartlı üretici, Panamera 4 E-Hybrid modelinin tüm detaylarını açıkladı

Porsche, hibrit Panamera’yı Paris’te tanıtacak

Porsche, ikinci jenerasyon Panamera modelinin hibrit versiyonunu Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracak. Yeni Panamera 4 E-Hybrid, dört tekerlekten çekiş sistemi ve 50 kilometrelik tamamen elektrikli menzili ile dikkat çekiyor. Dışarıdan bakıldığında standart Panamera’dan çok farklı olmayan Panamera 4 E-Hybrid, markanın 918 Spyder modelinde de karşımıza açık yeşil renkli fren kaliperleri ve yine aynı renkli arma gölgelendirmeleri ile hibrit olmayan otomobillerden ayrılıyor.

330 bg güç, 450 Nm tork üreten 2.9-litre çift turbolu V6 motorun 136 bg güç, 400 Nm tork üreten elektrikli motor ile eşlenmesi ile ortaya çıkan sisteminden kombine olarak 462 bg güç ve 700 Nm tork elde eden Panamera 4 E-Hybrid, 0-100 km/s hızlanmasını 4.6 sn’de tamamlıyor. Ürettiği güç ve torku 8-ileri çift karamalı şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden aktaran otomobilin maksimum hızı ise 278 km/s olarak açıklanıyor. 56 g/km’lik ortalama CO2 salım değeri ile hızlı olduğu kadar çevreye de duyarlı olan Panamera 4 E-Hybrid’in ortalama yakıt tüketim değeri ise 2.5 lt/100km olarak açıklanıyor.

İç mekanda Volkswagen Grubu’nun 12.3 inçlik gösterge paneline sahip olan otomobilde bu gösterge paneli hibrit aktarma organlarının özel verilerini de gösteriyor. Porsche’nin diğer modellerinde de yer alan “Sport” ve “Sport Plus” sürüş modlarının yanı sıra, hibrit modele özel olarak “E-Power”, “Hybrid Auto”, “E-Hold” ve “E-Charge” sürüş modlarına da sahip olan otomobil, bu özel sürüş modları ile birlikte sürücüsüne en uygun hibrit sürüşü vaat ediyor.

Porsche’nin yeni Panamera 4 E-Hybrid modeli Almanya’da 107.553 euro’dan başlayan fiyatlarla sipariş edilebiliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR