GÜNDEM › Porsche Paul Walker davasında suçlu bulunmadı

Porsche Paul Walker davasında suçlu bulunmadı

12 Nisan 2016 / 20:16 Walker ve Rodas'ın ölümünün Porsche Carrera GT'den kaynaklandığı iddia ediliyordu

Porsche Paul Walker davasında suçlu bulunmadı

ABD bölge hakimi Philip S. Gutierrez 2013 yılında Paul Walker ve Roger Rodas’ın ölümüne sebep olan kazada Porsche’nin suçlu olmadığına karar verdi. Söz konusu dava Rodas’ın eşi Kristine tarafından açılmıştı. Davada Walker ve Rodas’ın ölümünün Carrera GT’nin bazı önemli güvenlik bileşenlerine sahip olmaması sebebiyle gerçekleştiği ve otomobilin süspansiyonunun kaza gerçekleşmeden önce kırıldığı iddia ediliyordu.

Gutierrez verdiği kararda söz konusu otomobilin gerekli güvenlik ekipmanlarına sahip olup olmadığına karar verilmesi için yeterli kanıt olmadığını açıkladı. Kararda ayrıca Carrera GT’nin süspansiyon arızasına dair de yeterli kanıtın olmadığının altı çizildi.

Verilen karar sonrasında Rodas temyize gideceğini duyurdu. Bu davanın yanı sıra Paul Walker’ın babası ve kızı tarafından açılan söz konusu kaza ile ilgili iki farklı dava devam ediyor. Porsche Walker’ın kızı tarafından açılan dava ile ilgili olarak söz konusu Carrera GT’nin bakımlarının düzgün bir şekilde yapılmadığını ve otomobilin kazaya neden olan parçalarının değiştirildiğini açıklamıştı.

Porsche’nin aleyhindeki iddialara rağmen, Los Angeles Bölge Şerif Departmanı ve Kaliforniya Otoyol Devriyesi yaptıkları açıklamalarda kazanın nedeninin aşırı hız ve Roger Rodas’ın kötü sürüşü nedeniyle gerçekleştiğini duyurmuşlardı. Kazanın ardından gerçekleştirilen otopsi sonucunda ortaya çıkan raporlar da kaza gerçekleştiği sırada otomobilin hızının yaklaşık 160 km/s olduğunu iddia ediyordu.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR