MOTORSPORLARI › Porsche Sportscup'ta 3 Türk

Porsche Sportscup'ta 3 Türk

23 Temmuz 2011 / 02:26 Üç Türk pilot, Porsche Sportscup ve Endurance yarışlarına katılarak Türkiye’yi Avrupa pistlerinde temsil ediyor

Porsche Sportscup'ta 3 Türk
Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe pilotları, farklı Avrupa ülkelerindeki Porsche Cup organizasyonlarında ülkemizi temsil ediyor. Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe pilotlarından Arif Suyabatmaz, Yadel Oskan ve Cengiz Oğuzhan 16-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen Porsche Sportscup’a katıldı. Avusturya’nın Spielberg kentinde bulunan ve Mayıs ayında hizmete açılan Red Bull Ring’de gerçekleştirilen Porsche Sportscup’ta 45 pilot start aldı.

Yağmur altında gerçekleştirilen yarış öncesindeki sıralama turlarında etkileyici bir performans ortaya koyan Yadel Oskan kendi klasmanının en iyi zamanına imza atarak genel klasmanda 16. cepten start alırken, Cengiz Oğuzhan sınıfının en iyi 4. ve Arif Suyabatmaz ise sınıfının en iyi 7. zamanına imza attı.

Porsche Sportscup’a hızlı bir başlangıç yapan Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe pilotlarından Yadel Oskan ve Arif Suyabatmaz yarışın ilk bölümünde büyük bir talihsizlik yaşadı. Yarışın henüz başlarında meydana gelen kazanın içerisinde kalan Yadel Oskan ve Arif Suyabatmaz’ın araçları hasar aldı ve oluşan hasar nedeniyle yarış dışı kaldılar. Temiz bir yarış çıkartan Cengiz Oğuzhan ise yarışı kendi sınıfında 4. olarak bitirdi.

Pazar günü koşulan ikinci yarışta pilotlarımız tekrar üst sıralara doğru tırmandı. Yarışa arka sıralardan başlayan Yadel Oskan kendi sınıfında 4. olarak yarışı tamamlarken, Cengiz Oğuzhan ise yarışı 7. sırada bitirdi. Arif Suyabatmaz yine şansızdı. Girdiği ikili mücadelede lastiği hasar gören Suyabatmaz yarışın bitmesine 6 tur kala yarışı bırakmak zorunda kaldı.

Porsche Sports Cup ile aynı hafta sonunda Pazar günü öğleden sonra koşulan Endurance yarışlarında ise Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe pilotlarından ikisi başarılı bir yarış çıkardı. 53 turluk yarış sonunda Yadel Oskan 997 Cup Otomobilleri klasmanında 2. olurken Cengiz Oğuzhan ise yarışı 3. sırada tamamlayarak podyum gördü. Kötü şans Arif Suyabatmaz’ın peşini burada da bırakmadı. Suyabatmaz yarış başladıktan sadece birkaç tur sonra yaşadığı teknik sorun nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı.

ÇOK OKUNANLAR