KONSEPT › Prologue konseptine otonom sürüş dopingi...

Prologue konseptine otonom sürüş dopingi...

07 Ocak 2015 / 14:40 Audi Prologue piloted driving konsepti otonom sürüş teknolojisine ve yeni hibrit sisteme sahip

Prologue konseptine otonom sürüş dopingi...

Audi, Tüketici Elektornikleri Fuarı’nda otonom sürüş teknolojisini tanıtan bir başka Alman üretici oldu. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Prologue konseptinin, Alman üreticinin “piloted driving” (sürücüsüz sürüş) teknolojisine kavuşması ile ortaya çıkan konseptin hibrit sisteminde de küçük bir değişiklik yapılmış.

Audi Prologue piloted driving konsepti lazer tarayıcı, video kameralar, radar sensörleri ve ultrason sensörlerden oluşan otonom sürüş sistemine sahip. Kameralardan ve sensörlerden elde edilen veriler zFAS (zentrales Fahrerassistenzsteuergerät veya merkez sürücü destek denetleyicisi) adı verilen merkezi kontrol sisteminde işleniyor ve bu sistem otomobilin yoluna kendi kendine devam etmesini sağlıyor.

Otomobilde bu sistem dışında büyük bir yenilik bulunmasa bile, 4-litre TFSI çift turbo V8 motor, (entegre elektrik motorlu) 8-ileri e-tiptronic şanzıman ve 2.6 kWh’lık lityum-iyon pillerden oluşan sistem 677 bg güç ve 950 Nm tork üretiyor. Bu veriler Prologue piloted driving konseptinin 0-100 km/s hızlanmasını 3.5 sn’de tamamlamasını sağlarken, otomobilin 7.9 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketimine sahip olmasına yardımcı oluyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR