YENİ MODELLER › Proton Preve

Proton Preve

16 Haziran 2012 / 14:33 Preve, Proton'un özellikle gelişen pazarlara yönelik tasarlayıp geliştirdiği ilk global model olma özelliği taşıyor

Proton Preve
Proton’un yeni geliştirtiği C segmenti sedanı Preve, bugüne kadarki tüm Proton modellerinden hem tasarım hem donanım özellikleri açısından farklı bir yapıya sahip. ‘Drive it to believe it’ sloganı ile sunulan Preve'nin daha şimdiden 10.000 adedin üzerinde ön sipariş aldığı açıklanıyor.

İlk olarak Malezya pazarına sunulan Preve, Temmuz ayı itibari ile başta Tayland ve Endonezya olmak üzere dış pazarlara da giriş yapacak. Otomobilin Euro5 versiyonu, ilk önce sağdan direksiyonlu olarak İngiltere ve Avustralya pazarlarında satışa sunulacak. Preve'in Türkiye pazarına ise 2013 yılında girmesi planlanıyor.

Preve’de 138 bg gücünde 1.6 litrelik turbo motor görev yapıyor. 205 Nm tork üreten bu benzinli motor, direksiyondan kumandalı 7-ileri şanzımanla kombine edilmiş. Start&Stop düğmesi sayesinde anahtarsız motor çalıştırma özelliği bulunan Preve, aynı zamanda segmentinde bir ilk olan 4G özelliğine de sahip. Otomobilde, gelişmiş navigasyon sistemi, internet üzerinden araç takibi, bluetooth bağlantılı görüntülü görüşme ve LCD ekran gibi özellikler de bulunuyor.

Proton Foto Galeri Tüm Proton Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR