SEKTÖREL › PSA Grubu, GM ile görüşüyor!

PSA Grubu, GM ile görüşüyor!

24 Şubat 2012 / 09:51 Peugeot ve Citroen markalarını bünyesinde barındıran Fransız PSA Grubu, General Motors ile ortaklık görüşmeleri yapıyor

PSA Grubu, GM ile görüşüyor!
Peugeot ve Citroen'i bünyesinde barındıran ve Avrupa'da araç satışı bakımından Volkswagen Grubu'nun ardından ikinci sırada yer alan PSA Grubu'nun, Amerikalı General Motors ile birleşme görüşmeleri yürüttüğü açıklandı. Fransa Çalışma Bakanı Xavier Bertrand, Europe1 radyosuna yaptığı açıklamada, birleşme görüşmelerini doğruladı ve konuyla ilgili olarak PSA Peugeot Citroen Başkanı Philippe Varin'in kendisini bilgilendirdiğini, ancak özel ayrıntıların Varin tarafından açıklanabileceğini söyledi. Olası bir ortaklığın özellikle, Avrupa'da geçen yıl ciddi rakamlarda GM'in Opel ve Vauxhall markalarına faydası olacağı öngörülüyor. Ortaklık sonucunda markalar arasında ortak motor ve şanzıman kullanımı da gündeme gelecektir.

PSA Peugeot Citroen'in hisselerinin, birleşme görüşmelerinin doğrulanmasıyla birlikte bir günde yüzde 17 değer kazandığı da verilen bilgiler arasında.

ÇOK OKUNANLAR