SEKTÖREL › PSA Grubu ve Dongfeng Motors ortaklıklarını güçlendiriyor

PSA Grubu ve Dongfeng Motors ortaklıklarını güçlendiriyor

19 Mayıs 2016 / 20:00 Yapılan yeni anlaşma ile birlikte yeni bir elektrikli araç platformu geliştirilecek

PSA Grubu ve Dongfeng Motors ortaklıklarını güçlendiriyor

PSA Grubu Başkanı Carlos Tavares ve Dongfeng Motors (DFM) Başkanı Zhu Yanfeng tarafından Dongfeng Peugeot Citroen Automobile (DPCA) stratejik planı kapsamında imzalanan anlaşmaya göre iki şirketin Nisan 2015 tarihinden bu yana üzerinde çalıştığı ve geliştirmeye devam ettiği Common Moduler Platform’un (Ortak Modüler Platform / CMP) bir de elektrikli versiyonu tasarlanacak. Peugeot, Citroen, DS ve Dongfeng markaları e-CMP adı ile anılacak olan bu yeni platform üzerinde yer alan yüksek performanslı B ve C segmenti elektrikli araçları 2019 yılından itibaren dünya pazarlarına sunacak.

PSA Grubu ve DFM arasında imzalanan anlaşma aynı zamanda uluslararası alanda ekiplerin ve personelin tecrübelerini geliştirmek üzere uyum artışını amaçlayan yeni bir insan kaynakları organizasyonunu da kapsıyor.

Pratik olarak bu anlaşmayla; Ar&Ge, pazarlama, üretim, finans ve insan kaynakları departmanlarının operasyonel ekipleri arasında personel değişimi gerçekleştirilecek. Personel değişiminden elde edilen bilgi birikimi ve deneyimler insan kaynakları tarafından değerlendirilip ekiplerle paylaşılacak. PSA Grubu’nun Push to Pass stratejik planıyla örtüşen bu anlaşma aynı zamanda grubun bir dizi insan kaynakları zorluklarını aşmasına da yardımcı olacak.

“5A+” adlı yeni orta vadeli stratejik plan DPCA’yı müşterilerine kapsamlı mobilite çözümleri sunan yüksek verimlilik seviyesine sahip bir otomobil üreticisi yapmayı hedefliyor. Bu plan çerçevesinde DPCA’nın ürün ve hizmetleri ile müşteri memnuniyetinde önemli ölçüde artış sağlamanması ve 2020 yılında bu konuda zirvede yer alması, 2020 yılına kadar 100 milyar Çin yuanı (yaklaşık 153 milyon dolar) gelir elde etmesi ve yine 2020 yılına kadar ürün ile desteklenen kârlı ve sürdürülebilir yüzde 30’luk bir büyüme yakalaması hedefleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR