
PSA'nın küçük van modelleri de elektrikleniyor
08 Aralık 2020 / 22:53 Groupe PSA 2021’de küçük van tipi hafif ticari modellerinin tamamen elektrikli versiyonlarını tanıtacak

2020’de orta van (D-Van) ve büyük van modellerinin (E-Van) elektrikli versiyonlarını piyasaya süren Groupe PSA markaları (Peugeot, Citroën, Opel ve Vauxhall) 2021’de ise B-Van olarak sınıflandırılan küçük van tipi araçlarının tamamen elektrikli versiyonlarını tanıtacak. Sıfır CO2 emisyonlu Peugeot e-Partner, Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e ve Vauxhall Combo-e'nin sunulmasıyla birlikte grup, 2021 bitmeden Avrupa’daki hafif ticari araç portföyünün tamamını elektrikli hale getirmiş olacak. Ayrıca tamamen elektrikli seçenekler arasına; Peugeot e-Rifter, Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e Life ve Vauxhall Combo-e Life gibi yolcu taşımaya yönelik araçlar da eklenecek.
Elektrikli küçük vanlar ve akü paketleri İspanya'daki Vigo tesisinde, elektrikli motorlar Fransa'daki Tremery tesisinde ve şanzıman dişilileri de yine Fransa'da yer alan Valenciennes tesisinde bir araya getirilecek.
Elektrikli hafif ticarilerde kullanılan eCMP platformundaki güç aktarım mekanizması; 100kW’a kadar güç çıkışına olanak tanıyan su soğutmalı 50kWh batarya, 100kW/136 bg'lik elektrikli motor ve iki güç seviyesinde çalışabilen şarj sisteminden (tek-fazlı 7.4kW ve üç-fazlı 11kW) meydana geliyor.
Groupe PSA Hafif Ticari Araçlar İşletme Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot; “Küçük vanların ve ilgili yolcu araçlarının bu tamamen-elektrikli türleriyle Groupe PSA, elektriğe geçiş atağına devam ediyor ve şimdi de performanstan hiçbir taviz vermeden tamamen elektrikli HTA portföyünü sunuyor” dedi.
-
Yeni Chery TIGGO7'de 4x4 seçeneği
Chery, yenilenen TIGGO7’yi Türkiye’de 4x2 ve ilk kez sunulan 4x4 seçenekleriyle satışa çıkardı
-
Yeni Mercedes GLB soğuk hava testlerinde
Mercedes-Benz, dünya prömiyeri öncesi yeni GLB’nin-40 derecedeki iklim tüneli testlerini paylaştı
-
Peugeot Polygon Concept tanıtıldı
Geleceğin sürüş deneyimine odaklanan konsept, Hypersquare direksiyon sistemiyle öne çıkıyor
-
İngiltere’nin en çok satan Çinli modeli!
Omoda & Jaecoo, 4.956 adetlik satışla İngiltere’nin en çok tercih edilen Çinli'si olurken, Jaecoo 7 de ayın en çok satan Çinli modeli oldu
-
Hyundai, Rixos Sailing Cup’a ana sponsor oldu
Marka, Göcek’te düzenlenen Rixos Sailing Cup’a ana sponsor olarak katıldı ve elektrikli araç gamını etkinlik boyunca deneyime açtı
-
Yeni BMW iX3 tek şarjla 1.000 kilometreyi aştı
Tek şarjla 1.007,7 kilometre yol kat eden iX3, resmi menzil tahminlerini aşmayı başardı
-
Elektrikli Cayenne gün ışığına çıktı
113 kWh bataryalı Cayenne Electric, teknolojisi ve çarpıcı performansıyla göz dolduruyor














FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS