SEKTÖREL › PSA'nın küçük van modelleri de elektrikleniyor

PSA'nın küçük van modelleri de elektrikleniyor

08 Aralık 2020 / 22:53 Groupe PSA 2021’de küçük van tipi hafif ticari modellerinin tamamen elektrikli versiyonlarını tanıtacak

PSA'nın küçük van modelleri de elektrikleniyor

2020’de orta van (D-Van) ve büyük van modellerinin (E-Van) elektrikli versiyonlarını piyasaya süren Groupe PSA markaları (Peugeot, Citroën, Opel ve Vauxhall) 2021’de ise B-Van olarak sınıflandırılan küçük van tipi araçlarının tamamen elektrikli versiyonlarını tanıtacak. Sıfır CO2 emisyonlu Peugeot e-Partner, Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e ve Vauxhall Combo-e'nin sunulmasıyla birlikte grup, 2021 bitmeden Avrupa’daki hafif ticari araç portföyünün tamamını elektrikli hale getirmiş olacak. Ayrıca tamamen elektrikli seçenekler arasına; Peugeot e-Rifter, Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e Life ve Vauxhall Combo-e Life gibi yolcu taşımaya yönelik araçlar da eklenecek.

Elektrikli küçük vanlar ve akü paketleri İspanya'daki Vigo tesisinde, elektrikli motorlar Fransa'daki Tremery tesisinde ve şanzıman dişilileri de yine Fransa'da yer alan Valenciennes tesisinde bir araya getirilecek.

Elektrikli hafif ticarilerde kullanılan eCMP platformundaki güç aktarım mekanizması; 100kW’a kadar güç çıkışına olanak tanıyan su soğutmalı 50kWh batarya, 100kW/136 bg'lik elektrikli motor ve iki güç seviyesinde çalışabilen şarj sisteminden (tek-fazlı 7.4kW ve üç-fazlı 11kW) meydana geliyor.

Groupe PSA Hafif Ticari Araçlar İşletme Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot; “Küçük vanların ve ilgili yolcu araçlarının bu tamamen-elektrikli türleriyle Groupe PSA, elektriğe geçiş atağına devam ediyor ve şimdi de performanstan hiçbir taviz vermeden tamamen elektrikli HTA portföyünü sunuyor” dedi.

PSA Foto Galeri Tüm PSA Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR