KONSEPT › Q50 Eau Rouge konsepti F1'e göz kırpıyor

Q50 Eau Rouge konsepti F1'e göz kırpıyor

11 Ocak 2014 / 13:45 Infiniti F1 kültürü ile geliştirdiği 'Q50 Eau Rouge' konseptini Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtacak

Q50 Eau Rouge konsepti F1'e göz kırpıyor

Infiniti'nin yeni konsept otomobili 'Q50 Eau Rouge' markanın Formula 1 kültüründen öğeler barındırarak Q50 modelinin performanslı bir versiyonunun tasarım vizyonunu temsil ediyor. Konsept otomobil adını Spa-Francorchamps’da bulunan Formula 1 pistindeki dünyaca ünlü bir virajdan alıyor ve marka için konsepti otomobil teknolojisi ve safkan motor sporları vizyonunu bir araya getiriyor.

Q50 Eau Rouge, Infiniti’nin Formula 1 dünya şampiyonu olan Infiniti Red Bull Racing takımıyla gerçekleştirdiği ortaklıktan etkilenen aerodinamik tarz uygulamalarına ve benzersiz tasarım öğelerine sahip. 

Konsept otomobilin ön plana çıkan özellikleri arasında derin ve ayrıntılı karbon fiber ön ayırıcı, arka difüzör ve yan eşik etekleri; karbon fiber tavan ve kapı aynası kaplamaları; 21 inçlik hafif dövme alaşımlı jantlar ve geniş bir entegre arka spoylerin altında çift çıkışlı, sportif egzoz sistemi bulunuyor. Konseptin kabini ise, özel Recaro spor koltuklara, gövde işe eşleşen karbon fiber kapı ve orta konsol panellerine ve Formula 1 tarzı vites kanatçıkları ile birlikte yüksek tutuş sağlayan Alcantara kaplı sportif direksiyona sahip.

Infiniti Q50 Eau Rouge 13 Ocak’ta Detroit’te gerçekleşecek olan Infiniti basın sunumu sırasında ilk kez otomobilseverlerin karşısına çıkacak.

ÇOK OKUNANLAR