SEKTÖREL › Qashqai’ye 1.2 otomatik dopingi

Qashqai’ye 1.2 otomatik dopingi

25 Kasım 2014 / 22:30 Nissan Qashqai'nin 1.2 litrelik motora ve X-Tronic şanzımana sahip yeni bir versiyonu satışa sunuldu

Qashqai’ye 1.2 otomatik dopingi

Nissan model gamının en fazla satılan modeli konumundaki Qashqai, yeni motor-şanzıman kombinasyonuyla satış adetlerini arttırmayı hedefliyor. Ülkemizde 55 binin üzerinde kullanıcı tarafından tercih edilen ve yüzde 22’lik pay ile segmentinin lideri olan Qashqai, 1.2 litrelik turbo motora ve X-Tronic şanzımana sahip yeni bir versiyona daha kavuştu. Düşük hacimli benzinli motor seçeneğini, artık otomatik şanzımanla birlikte de sunuyor olması, otomobilin hedef kitlesinin büyümesine katkıda bulunacaktır.

Qashqai 1.2 X-Tronic, 115 beygir güç ve 165 Nm tork değerleri sunan turboşarjlı motoruyla önceki 1.6 litrelik seçeneğe göre daha konforlu ve atak bir sürüş vaat ediyor. Stop&Start teknolojisinin standart olarak sunulduğu Qashqai 1.2 X-Tronic, 5.6 lt/100 km’lik yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor.

Nissan, Qashqai’nin bu yeni versiyonunu 74.990 TL’den başlayan ve Platinum olarak adlandırılan en üst donanım seviyesinde ise 98.990 TL’ye ulaşan fiyat etiketleriyle sunuyor. Donanım özellikleriyle dikkat çeken otomobil, özellikle “Nissan Güvenlik Kalkanı” olarak adlandırılan güvenlik teknolojileriyle fark yaratıyor. Nissan Güvenlik Kalkanı, Otomatik Çarpışma Önleyici Sistem, Yorgunluk Algılama Sistemi, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Hareketli Nesne Algılama Sistemi gibi donanımları bir araya getiriyor. 

ÇOK OKUNANLAR