KONSEPT › Renault, Alpine Vision konseptini gösterdi

Renault, Alpine Vision konseptini gösterdi

16 Şubat 2016 / 17:36 Alpine yetkilileri otomobilin tasarımının yüzde 80’inin üretime hazır olduğunu söylüyor

Renault, Alpine Vision konseptini gösterdi

Renault merakla beklenen yeni modeli Alpine’in üzerindeki örtüyü kaldırdı. Otomobilin üretim versiyonunun bu yılın son çeyreğinde yapılacağını açıklayan Fransız üretici, yeni konsept otomobilini klasik Alpine’in ralli başarısına da göz kırpmak amacıyla Monte Carlo’da düzenlediği etkinlikte gösterdi. Geçtiğimiz yıl gösterilen Alpine Celebration konseptinin ardından tanıtılan yeni konsept otomobilin tasarımının üretime yüzde 80 oranında hazır olduğu açıklanıyor.

Renault’nun sahibi olduğu Alpine, Vision konseptini “sürüş keyfini en saf şekilde yaşatan yüksek performanslı, elegant ve hafif bir otomobil” sözleri ile betimliyor. Fransız üretici ortadan motorlu bu otomobilin hafifliğinin altını özellikle çiziyor ve söylentiler üretim otomobilinin 1.100 kg civarında ağırlığa sahip olacağını iddia ediyor.

Yeni modelin gücünü nasıl bir motordan alacağı konusunda henüz herhangi bir bilgi mevcut değil, ancak bazı iddialar Renault Clio RS’te yer alan 1.6-litre hacimli benzinli turbo motorun bu otomobilde yer alacağını gösteriyor. Clio RS’teki 1.6-litrelik hacmin aksine 1.8-litrelik hacme sahip olması beklenen motorun 250 bg civarında güç üreteceği tahmin ediliyor. Ürün gamının zirvesinde yer alacak olan modelin ise 300 bg güç üreteceği söyleniyor.

Alpine’in üretim otomobilinin motorunun gücünü otomobilin arka tekerleklerine muhtemelen tek seçenek olarak sunulacak olan 7-ileri çift kavramalı şanzıman üzerinden aktaracağı düşünülüyor. Otomobilin 0-100 km/s hızlanma süresinin ise 4.5 sn’nin altında olacağı iddia ediliyor.

Alpine Vision konseptinin iç mekanında sürücünün dikkatini daha rahat ve daha yoğun bir şekilde yola verebilmesi amacıyla olabildiğince az sayıda düğme bulunuyor. Deri, alüminyum ve karbon fiberin bir arada sunulduğu kabinde iki adet çanak koltuk da yer alıyor.

Renault, yeni modelinin üretim versiyonunun resmi tanıtımını 2016’nın sonundan önce yapmayı planladığını açıklıyor. Otomobilin satışa çıkış tarihi ise 2017’nin ikinci çeyreği olarak gösteriliyor. Alpine markalı bu otomobilin başarılı olması durumunda, markanın gelecek yıllarda yeni modeller üreteceği de söyleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR